Radnici Vegafruita žele da rade i sačuvaju firmu

F
FENA
10.1.2013. u 18:16
29
33
Radnici Vegafruita žele da rade i sačuvaju firmu
29
Radnici Vegafruita žele da rade i sačuvaju firmu Radnici u štrajku (Foto: Gradačac-x.com)
Tvornica Vegafruit Gradačac posljednjih dana našla se u središtu različitih interesa, a sedam radnika te firme odlučili su se na štrajk glađu.
"Nama je žao zbog njihove odluke, ali istina je da su otkaze dobili u skladu sa važećim aktima i Zakonu o radu, što su konstatirali i inspektori. U svakom slučaju, sud je mjerodavna institucija kojoj se mogu i trebaju obratiti“, navode u saopćenju za javnost uposlenici Vegafruita.

Oni ističu da su riješeni da rade i na taj način sebi osiguraju egzistenciju i sačuvaju firmu koja je samo u prošloj godini uspjela njihovim zajedničkim naporima opstati i boriti se na tržištu.

U tome, kako dodaju u saopćenju, očekuju podršku premijera Tuzlanskog kantona, ministara, Općinskog vijeća Gradačca i načelnika te općine.

"Ako to nekome smeta i želi zatvoriti firmu, treba znati da će bez posla ostati 93 uposlenika. To treba znati i glavna inspektorica Ljubica Petrović koja je svojim nepreciznim istupima dodatno unijela zabune i naštetila nama i našim kolegama koji su se odlučili na štrajk. Mi želimo da radimo i samo tražimo da svi rade svoj posao“, navode u saopćenju uposlenici Vegafruita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: