Nema ni ključeva
167

Radnici ušli u sarajevsku OŠ "Hrasno" u prisustvu policije i tužioca, bivši direktor odnio pečat

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nova uprava sarajevske Osnovne škole "Hrasno", koju je izabrao Školski odbor na sjednici održanoj jučer, ušla je jutros u zaključanu školu uz prisustvo policije i nadležnog tužioca. Ključeve od zaključane škole odnio je smijenjeni v. d. direktora Sejdo Mirvić.

Od jutros je na radnom mjestu novoizabrana v. d. direktorice Nermina Planinčić koja nam se javila na telefon, ali s obzirom na to da je tek preuzela ovu funkciju nije mogla davati izjave.

Prema riječima predsjednika Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudina Sivre, bivši direktor Mirvić je odnio pečate i ključeve sefa, a ukoliko ih ne bude vratio protiv njega će biti podnesena krivična prijava.

"Već pola godine se radi na ovom slučaju i sada se konačno završava. Imali smo sličnu situaciju kada je direktor Osnovne muzičke škole odnio pečat, ali kada je Ministarstvo obrazovanja KS zaprijetilo krivičnom prijavom, bivši direktor ga je odmah vratio jer bi u suprotnom ostao i bez posla", rekao nam je Sivro.

Ukoliko direktor Mirvić ne vrati pečat, bit će pokrenuta procedura izrade i registracije novog, a potom će se ovjeriti odluke Školskog odbora.

"Ukoliko bivši direktor misli da nešto nije urađeno u skladu sa zakonom neka se obrati sudu", kazao je Sivro.