BiH
12

Radnici TTU-a nakratko blokirali saobraćaj u blizini zgrade Vlade TK

Piše: M. H.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nezadovoljni radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla i danas se za svoja prava bore pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona. Danas su nakratko blokirali saobraćaj u blizini kantonalne vlade.

Radnici TTU-a istrajno zahtijevaju materijalno zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, kao i održavanje vanredne sjednice Skupštine TK na kojoj bi se razmatrali problemi ove tuzlanske firme.

"Mi smo danas odlučili blokirati saobraćaj, jer nemamo više strpljenja", kazao je Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata radnika TTU-a.

Naveo je da su radnici bili donijeli odluku da blokiraju ulaz u Vladu TK. Međutim, kako tvrdi, nisu došli u dovoljnom broju, a imajući u vidu i veliki broj policajaca, blokirati ulaz danas je bilo neizvodivo.

Terzić ističe da su saobraćajnicu blokirali jer Vlada TK ignoriše radnike TTU-a, a njihov dolazak pred kantonalnu vladu mjesecima nije urodio nikakvim plodom.

"Zima ide, ljudi nemaju ogrjev, nemaju hrane", poručuje Terzić i dodaje da su primorani i na neke rigoroznije poteze, kako bi se kantonalna vlada prestala oglušivati na njihove probleme i zahtjeve", kaže Terzić.

Nakon što ih je premijer TK Bego Gutić primio, radnici su prekinuli blokadu saobraćaja te su odlučili da čekaju ishod sastanka s premijerom.