{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici predlagao seks i prijetio joj da će ostati bez posla

S
29.3.2011. u 09:08
0
21
Radnici predlagao seks i prijetio joj da će ostati bez posla
0
Radnici predlagao seks i prijetio joj da će ostati bez posla
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv H.F. (1960) iz Živinica, koji se tereti za krivično djelo iz člana 27. Zakona o ravnopravnosti polova u BiH, a u vezi sa članom 4. tačka d) istog zakona.
Optuženi H.F. se tereti da je u vremenskom periodu od 2004. do 2008. godine, kao neposredni rukovodilac radnice H. Dž., u više navrata oštećenu seksualno uznemiravao, neugodnim i uvredljivim dobacivanjem, vulgarnim ponašanjem, kao i da je u navedenom vremenskom periodu u više navrata prilazio i predlagao seksualne odnose, upozoravajući je da će u protivnom ostati bez posla, što je za posljedicu kod imenovane prouzrokovalo psihičke probleme.

Dalje se u optužnici navodi da je optuženi H.F. u toku 2007. godine, imenovanu na radnom mjestu pitao da li njen muž može imati spolne odnose sa njom, s obzirom da je imao operisano srce, a što je kod iste stvaralo permanentno zastrašujući osjećaj napetosti, nesigurnosti na poslu, fizičke i psihičke ugroženosti, ponižavajuće i prijeteće situacije.

Optuženi se tereti da je ponašanjem i radnjama seksualne prirode, motiviranim pripadnošću različitim polovima kod H.Dž. stvorio zastrašujući osjećaj nepoželjnog seksualnog ponašanja, čime je počinio krivično djelo iz člana 27. Zakona o ravnopravnosti polova u BiH a u vezi sa članom 4. tačka d) istog Zakona, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: