BiH
16

Radnici povrijeđeni na gradilištu autoputa A1 van životne opasnosti

FENA
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tri građevinska radnika povrijeđena u tehnološkoj nezgodi, koja se dogodila jučer na gradilištu autoputa A-1 kod Zenice, imaju teške tjelesne povrede i medicinski su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica i Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

U nezgodi su povrijeđeni N.M., D.Č. i F.I., svi iz Zenice, kada se na gradilištu za gradnju autoputa A1 u naselju Perin Han, pod nepoznatim okolnostima srušila korpa s krana u kojoj su se nalazila ova tri radnika. Oni su pali sa veće visine nakon čega su odmah prebačeni na Odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice Zenica.

"Povrijeđeni imaju teške tjelesne povrede s nekoliko preloma kostiju i višestrukim povredama. Nakon izvršenog operativnog zahvata dva pacijenta su smještena na odjel Traumatologije, a jedna povrijeđena osoba je prebačena na liječenje u Sarajevo. Povrijeđene osobe nisu bila životno ugrožene, ali se radi o povredama koje mogu dovesti i u takvo stanje", saznali smo u zeničkoj bolnici.

Na mjestu nezgode obavljene su uviđajne radnje, a nakon završetka istražnih radnji utvrdit će se uvjeti pod kojima se dogodio ovaj slučaj.