BiH
14

Radnici Polihema: Prava za hotel Stella u Neumu tražit ćemo u Strasbourgu

FENA
Hotel Stella u Neumu
Hotel Stella u Neumu
"Mi svoja prava u ovoj državi ne možemo ostvariti kada je riječ o hotelu Stella, zato što imamo političke sudove. Izgubili smo spor u vezi hotela i jedino nam preostaje da moj kolega Enes Tanović i ja iznađemo određena sredstva i da zajedno, poput Sejdića i Fincija, odemo u Strasbourg i tražimo svoja prava", kazao je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti i radnik “Polihema”.

"Za oko mjesec dana objavit će se tender na kojem će ta imovina biti prodata za milion KM, kao što je bilo objavljeno prije dvije godine. Niko od sudova nije postavio najlogičnije ptanje: kako je moguće da firme Polihem i 1.129 njenih dioničara koji su pravili taj hotel nema u vlasničkoj strukturi ni sa jednim procentom", upitao je Kopić.

On je na pres-konferenciji u Tuzli naveo da je posljednjom odlukom Vrhovnog suda FBiH, hotel Stella u Neumu dodijeljen u nadležnost Kantonalnoj agenciji za privatizaciju HNK-a.

Predsjednik Sindikata solidarnosti je, također, kazao da niko od sudova nije ispitivao poteze Agencije za privatizaciju u FBiH.

"Prva presuda u našu korist je bila samo na Općinskom sudu u Mostaru. Sve ostale su oborene upravo zbog toga što smo izgubili aktuelnu legitimaciju u tom sporu koju nam je uzela federalna Agencija za privatizaciju, odnosno Rešad Žutić, Vahid Dupovac i Vjekoslav Prce,i oni su svemu kumovali", kazao je Kopić.