BiH
101

Radnici "Parka" užurbano rade na uređenju grada povodom SFF-a

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici preduzeća "Park" ovih dana užurbano rade na pripremi javnih zelenih površina povodom 22. Sarajevo Film Festivala, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je kako se "radovi intenzivnije odvijaju u užoj gradskoj jezgri, tako da su radnici „Parka“ već pripremili sve zelene površine i to u ulicama Zelenih Beretki, Branilaca Sarajeva".

"Pokošene su zelene površine kod Bosanskog kulturnog centra, uz zgradu Narodnog pozorišta, u blizini ljetnog kina Metalac, u ulici Hamdije Kreševljakovića, te zelene površine u blizini kina Meeting Point", kazala je Hamza.

Dodala je kako se "osim košenja trave sa zelenih površina, prikupljanja trave i odvoza smeća, radilo i na uređenju i oblikovanju ukrasnog grmlja na tim zelenim površinama".

Radnici "Parka" su jutros krenuli i sa montažom svjetlosnih dekorativnih zavjesa na zgradu Narodnog pozorišta.

"Postavlja se šest svjetlosnih zavjesa od sedam metara i tri od pet metara. One će biti priključene na elektro mrežu i tokom večernjih sati će svjetliti i na taj način doprinositi festivalskoj atmosferi u našem gradu", kazala je Hamza.

Istakla je kako su "od hotela Evropa do Narodnog pozorišta postavljene i dekorativne zastave na sajlama, odnosno male zastave SFF-a te je i na na taj način dat određeni doprinos festivalskoj atfmosferi u glavnom gradu BiH".

Najavila je kako će "sutra ekipa „Parka“ krenuti sa sadnjom tuja u 20 žardinjera koje se nalaze uz glavni ulaz u Narodno pozorište, odnosno koje će biti postavljene uz crveni tepih".

Ekipe preduzeća "Park" će, sve dok traje SFF, imati dežure i bit će stalno na terenu u dijelovima grada gdje će se vršiti projekcija filmova.