BiH
0

"Park" novim sezonskim cvijećem uređuju zelene površine u KS

Klix.ba
Radnici preduzeća "Park" ovih dana, osim redovnog uređenja, čišćenja i pripreme zelenih površina i zelenila za nadolazeće ljetne dane, na području Kantona Sarajevo provode i akciju uređenja cvjetnih gredica novim sezonskim jednogodišnjim cvijećem.

Akcija sadnje sezonskog cvijeća počela je jutros. Cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje preduzeća "Park" ukrašene će biti i zelene površine u općinama Stari Grad, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, a danas radnici Parka cvijeće sade u žardinjere i cvjetne gredice na području Centra.

Najprije je novim sezonskim cvijećem, i to s nešto više od 6.000 komada kadifice, salvie i ageratuma, uređena cvjetna gredica u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH. Istim vrstom cvijeća uređene će biti i cvjetne gredice na zelenoj površini između zgrada Predsjedništava BiH i Kantona Sarajevo, kao i površine ispred Higijenskog zavoda.

Sezonsko cvijeće, koje će zelene površine ukrašavati odsad pa sve do kasne jeseni, zasađeno će biti i u cvjetne gredice na prostoru banjskog parka na Ilidži, uz saobraćajnicu u ulicama Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića, na Dobrinji i Alipašinom Polju i unutar blokovskog zelenila. I u Vogošći postojeće cvjetne gredice u Jošaničkoj ulici krasit će novo jednogodišnje cvijeće.

Novim cvjetnim ruhom narednih dana bit će upotpunjen i predivan ambijent RZC "Pionirska dolina" i Zoo vrta, koji je za posjetioce otvoren svaki dan u periodu od 07.30 do 20 sati.

Sezonsko cvijeće (nešto manje od 100.000 komada koje radnici preduzeća "Park" i ove sezone sade u cvjetnim gredicama) vlastiti je proizvod rasadnika preduzeća "Park“ u Nedžarićima.

Navode da pojedinci i za svoje potrebe mogu nabaviti cvijeće i drugo zelenilo u vrtnom centru "Flora" u ulici Aleja Bosne Srebrene 66 u Nedžarićima, kao i u salonima cvijeća u ulicama Maršala Tita, Koševo i Rustempašina na Ilidži.

Akcija sadnje sezonskog cvijeća bit će realizirana i narednih dana na drugim lokacijama i u drugim općinama u kojima preduzeće "Park" održava javne zelene površine.