BiH
439

Radnici Krivaje blokirali Zavidoviće: Nećemo posustati na "slatke riječi obećanja"

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Radnici Krivaje Mobel jutros su blokirali ulaz i izlaz u Zavidoviće te tako izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenja njihovih zahtjeva.

Oko 60 radnika jutros se okupilo na ulazu u Zavidoviće iz pravca Žepča i ne dozvoljavaju ulaz i izlaz vozila iz grada.

Kolone kamiona formirane su na ulazu u grad, a radnici su najavili ostanak sve dok im se ne ispune zahtjevi. Predsjednik Sindikata radnika Krivaje Mobel Besim Hasić za Klix.ba je kazao da su ovaj put odlučni i da neće posustati na "slatke riječi obećanja" nadležnih.

"Situacija je alarmantna, sve je blokirano, a mi naše građane držimo taocima zbog četiri kriminalca. Radnici neće odblokirati grad dok se ne donese odluka o zaštiti imovine koja je predata Sudu prije desetak dana", izjavio je Hasić.

Na ponovne proteste i blokadu su se odlučili nakon što im je prije dva dana bez njihove dozvole i uz asistenciju policije iz kruga fabrike izvezen kamion Man.

"Bili smo kod načelnika policije Zavidovića koji je rekao da nije bio nadležan da to spriječi i zbog toga radnici Krivaje traže i njegovu smjenu sa te funkcije", dodaje Hasić.

Pored pomenutih zahtjeva radnici Krivaje još traže vraćanje imovine državi, ponovno pokretanje proizvodnje, uplatu zdravstvenog i penzionog osiguranja te isplatu neisplaćenih plaća.