{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici "Komrada" najavili štrajk upozorenja

F
27.7.2010. u 11:27
0
0
Radnici "Komrada" najavili štrajk upozorenja
0
Radnici "Komrada" najavili štrajk upozorenja
Foto: Arhiv
Sindikat Javnog preduzeća Komrad iz Zenica najavio je za 28. juli štrajk upozorenja.
Po riječima Muhameda Sefera, predsjednika sindikata ovog preduzeća, povod za dvosatnu obustavu rada, koja počinje u sedam sati, jeste ignoriranje primjedbi koje su na tekst javnog poziva i nacrta ugovora za osnivanje zajedničkog preduzeća iznijeli sindikalni predstavnici.

"Nacrt ugovora ne sadrži prava za zaposlenike o pitanju preuzimanja obaveza prema zaposlenicima, pitanje isplate penzijskog i zdravstvenog osiguranja, kao ni neisplaćenih plaća. Konačan tekst nacrta ugovora o osnivanju zajedničkog preduzeća Općine Zenica i privatnog preduzeća Almy Transport nije usaglašen sa sindikalnom organizacijom i njenom pravnom službom, te zbog toga ga odbacujemo u cijelosti i tražimo poništenja javnog poziva te otvaranje pregovora o Javnom servisu Komrad Zenica", navodi se u saopćenju Sindikata JP Komrad d.o.o. Zenica.

Iz sindikata su za 28. juli najavili održavanje pres-konferencije na kojoj će biti iznesene pojedinosti o dobijenoj sudskoj presudi od tri miliona KM i njenom izvršenju te o poduzetim aktivnostima sindikata na krivičnoj odgovornosti osoba koje su vodile ovo preduzeće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: