Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pitanje svih pitanja je: da li je neki poslodavac kaznjen zbog nepostivanja sigurnosti na radu? U normalnim drzavama za takve stvari poslodavac bude kaznjen da se dovede gotovo pred bankrot.
@preludezalude nije.
pun bro inzinjera sigurnosti, odose mladi vani
Ko bi za par stoja jos i o zastitnoj opremi mislio, pa nije niko budala
Radnička klaso, na šta si spala.
Socijalizam nije valjao sada vam valja nacionalizam kapitalizam...bogdo da jos gore bude glupe ovce.
Morate poštovati pravila zaštite na radu, dokle ovako majka mu stara?
A kao radnici se nesto pitaju tu...
Odoh da slušam Atinu Ferari.
bolje i mrtav nego u ovakvim uslovima
Pozdrav Bosno , Zalosno , svaki radnik prvo mora čuvati sam sebe pa dozvoliti da ga drugi čuva .Mani alkohola i nenaspavan na posao.Znači prvo svoje mahane sklonuti i oči otvoriti,pa i ako se nešto desi nebi trebalo biti opasno .
Radnici su zasluzili više novaca od poslodavaca !
Svi radnici bi trebali imati platu od 2000 KM, a poslodavci platu od 1700 KM.......ha ja..... :(
Poslodavci samo misle na pare, i boli ih khurac za sigurnost radnika
Kada dozvole firmama da rade i da daju radnicima dobre i velike plate i smanje PDV i porez na dohodak i porez na svaku mašinu ili ti ga stir itd, biće onda sve po protokolu. Niste svjesni da se jednoj firmi oko 79% poreza naplaćuje i normalno je da će onda gledati da da manju platu i da neće imati adekvatne opreme
Sta ne postuju radnici? Pola njih jos uvijek ide u farmerkama i patikama na gradiliate, zato sto je gazdi puno potrositi cak i za najosnovniju HTZ opremu, poput kombibezona i cipela, a da ne spominjemo sljemove, opasace isl. Kad se sta desi sve se svali na radnika, ko biva ne postuju propise... A gazde meleći...