{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici GRAS-a žele napraviti muzej raritetnih vozila

Piše: E. S. H./Klix.ba
11.4.2015. u 10:58
189
48
Radnici GRAS-a žele napraviti muzej raritetnih vozila
189
Radnici GRAS-a žele napraviti muzej raritetnih vozila
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ove godine će se obilježiti 130 godina od kada je prvi električni tramvaj stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine. Radnici preduzeća GRAS tim povodom žele napraviti muzej raritetnih vozila.
Već imaju spremno nekoliko tramvaja, a zamišljeno je da muzej bude napravljen u krugu preduzeća GRAS.

"Imali smo sastanak sa gradonačelnikom Ivom Komšićem, ali su najveći problem finansije. Mi ćemo nastaviti aktivnosti na pripremama za taj muzej", rekao je za Klix.ba rukovodilac sektora tramvajskog saobraćaja u GRAS-u Esad Mujagić

U muzeju će biti smještena vozila koja su saobraćala Sarajevom kroz historiju. U krugu preduzeća bili bi tramvaj s konjskom zapregom, prvi električni tramvaj i VCC ili Vašingtonac.

"Muzejski prostor bi bio opremljen i fotografijama koje bi pokazivale historijski razvoj gradskog saobraćaja, a imali bismo i malu dvoranu u kojoj bi se prikazivao i kratki video. To je sve planirano idejnim projektom, a vidjet ćemo kada će to biti realizirano", rekao nam je Mujagić.

Smatra da grad zaslužuje takav muzej, ali da bi on bio i dio turističke ponude. Podsjećamo, menadžment GRAS-a je dao prijedlog Turističkoj zajednici KS i Gradskoj upravi, ali odluka još uvijek nije donesena.

Kako nam je rekao Esad Mujagić, za izgradnju muzeja je potrebno blizu 200.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: