BiH
0

Radnici GRAS-a krive Bubicu za blokadu saobraćaja i traže njegovu ostavku

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radnici GRAS-a zatražili su ostavku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Jusufa Bubice, nakon što im Elektroprivreda BiH isključila struju zbog duga, a to je izazvalo obustavljanje saobraćaja, rekao je Srni predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija.

"Ova situacija je dobar razlog da Bubica podnese ostavku, ne što je GRAS doveo u ovu situaciju, jer on to svjesno radi da bi se firma prodala, već na kraju krajeva, što je blokiran grad", smatra Himzanija.

On je dodao da bi radnici, da su obustavili saobraćaj zbog neisplate plata, bili proglašeni "teroristima".

"Ovi gestovi su pokazali ko teroriše građane Sarajeva, sve je jasno", istakao je Himzanija, dodavši da će, suma od 400.000 KM koju traži Elektroprivreda BiH za uključenje struje, ako bude isplaćena, biti uzeta od radničkih plaća.

Vršilac dužnosti direktora GRAS-a Omer Hadžiomerović rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je ovo preduzeće od juna, od kada se on nalazi na toj poziciji, uplatilo pola miliona KM Elektroprivredi BiH.

On tvrdi da preduzeće od tada nije napravilo nova dugovanja, a da iznos duga sada iznosi 2,9 miliona KM.

Hadžiomerović je naveo da će GRAS imati ogromne gubitke za ovih nekoliko sati prekida saobraćaja, ali se nada da će Elektroprivreda BiH uključiti struju poslijepodne.

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH isključila je struju GRAS-u, što je izazvalo obustavljanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja.