{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Doma zdravlja u Tuzli protestovali zbog lošeg standarda

26.6.2013. u 11:19
3
7
Radnici Doma zdravlja u Tuzli protestovali zbog lošeg standarda
3
Nepoštivanje Kolektivnog ugovora, neusklađena sistematizacija, loš standard uposlenih i indiferentan stav rukovodstva razlog su mirnih protesta radnika Doma zdravlja dr. Mustafa Šehović iz Tuzle.
Protesti su organizovani u vrijeme pauze, trajali su 15 minuta, a bit će održavani do kraja radne sedmice u isto vrijeme.

Predstavnici radnika navode kako se radnicima, zbog višegodišnjeg negativnog poslovanja, ne uplaćuje regres, satnica nije usklađena s porastom troškova života, a ne poštuju se ni odredbe Kolektivnog ugovora. Gubitak Doma zdravlja samo u prošloj godini bio je blizu 200.000 KM.

Od radnika je menadžment Doma zdravlja zatražio da štede, odnosno da se smanji izdavanje lijekova s esencijalne liste. Radnici se s tim prijedlogom menadžmenta Doma zdravlja ne slažu, jer ne žele da se plata uposlenika obračunava i zavisi od broja propisanih lijekova s esencijalne liste, te se pitaju kuda idu zdravstvo i humanost.

Radnici upozoravaju nadležne službe u Općini Tuzla i Tuzlanskom kantonu da obrate pažnju na njihove probleme, jer mirni protesti, kako kažu, mogu prerasti u nešto sasvim drugo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: