Premijer "bježi od radnika"
0

Radnici "Bratstva" i danas traže uvezivanje staža

SRNA
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Stotinjak radnika novotravničkog preduzeća "Bratstvo" okupilo se danas ponovo ispred zgrade kantonalne vlade u Travniku, gdje mirnim protestom zahtijevaju da bude riješen njihov socijalni status i da im se uplate sredstva za uvezivanje radnog staža.

Zamjenik predsjednika sindikata "Bratstva" Gordana Ćurčić traži da predstavnike radnika primi premijer vlade Srednjobosanskog kantona Salko Selman.

Međutim, prema riječima zaposlenih, Selman danas nije ni došao na posao. Ćurčić je rekla Srni da "premijer bježi" od radnika, ali da oni neće odustati od zahtjeva.

"Svaki dan ćemo dolaziti pred zgradu kantonalne vlade u Travniku dok nam se ne obrati premijer", istakla je Ćurčić.

Ona je istakla da ima saznanja da u srijedu, 9. februara, zasjeda federalna Vlada i da se nada da će na dnevnom redu biti razmatrani problemi ovog preduzeća, a ukoliko se to ne desi, u četvrtak će radnici doći ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu. 

Stotinjak radnika novotravničkog preduzeća "Bratstvo" danas nose transparente na kojima piše: "Hoćemo ono što smo zaradili", "Hećo, ne zaboravi da će svi lopovi odgovarati za svoje lopovluke kad-tad!", "Gospodo iz vlade i sudske vlasti, tražimo svoje, a ne vaše".