Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
835 radnika samo na BHRT-u! 835!!! Pa komercijalne tv kuce imaju po pet puta manje ljudi i bez marke od drzave prave kvalitetniji program. 👿
državna tv propada a državni ministri po pet hiljada plate i javno kažu da ne žele plaćati pretplatu. to se zove uredna i pravna država.
Sva drzava treba da ima drzavnu televiziju, slazem se. ALI, ta televizija ima toliko radnika da je ujutru osnovni problem naci stolicu i zauzeti neciji racunar da se malo "progugla". Po onone sto znam, ima vas tacno tri puta vise nego sto treba. Trebamo li sada dobrovoljno odvajati i za gladne parlamentarce? Sad vas je sve malo strah da ne izgubite partijski i rodbinski dobijen posao (cast rijetkim izuzecima) i da se ne daj Boze ponudite trzistu koje jedva ceka takve strucnjake.
Isto kao i bilo koja druga firma koja zbog loseg poslovanja ode u stecaj. Valja zaraditi pare, nema nista dzaba.
Upravu je novinar kada kaze da bez drzavne televizije nema ni drzave. To bi trebao biti projekat kojeg svi bosanci trebaju podrzati, kako god okrenes sve privatne ce se izvuci nekako reklamama a drzavna ipak treba da ima nivo bez dara bubamara, farmi i ostalog sljam programa. Zelim televiziju koju cu rahat djeci moci dati na gledanje bez da strahujem cime ih mogu bombardovati.
@registrant svaka cast, rijetko pametan komentar u moru gluposti. Nas bosnjo ne razumije sta znaci drzavna televizija, a svi su aman-zaman veliki Bosanci- Bosnjaci
@Kova maliciozni papak, produzi dalje..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Raspad sistema. To je kad se dovode podobni a ne sposobni. Stiže nas jedno po jedno
Ne gledam javne servise. Ali kad moze el bake, hanuma njegov, covke, dodo i ini zivjet od nasih para sto ne bi i ovi sa bhrta. Da svakom parlamentarcu na svim nivoima smanjimo platu za 500 km imalibi dovoljno za bhrt.
Vladajucoj garnituri ne odgovara drz avna televizija, jednostavno. Sjetite se Zemaljskog muzeja!.
Ukinite i državnu TV i državu. Nije to za vas seljaci. I potražite nekoga da vas okupira, možda se nadje kakva budala.
Prestanite biti servis vladajuce oligarhije i onda cete moci nositi naziv Javni servis. Tek onda mozemo pricati o pretplatama, finansiranju itd. Nabavite muda.
zar jos postojite
835 mrsimuda i uhljeba u ladovini sivog doma čekaju kao tići da ih neko hrani. Vidi im kožu na rukama kao papir a ja kao da sam hodao na dlanovima! Raspuštaj bagru svakako ih niko negleda!
Javni servis ne prenosi uživo sjednice BH parlamenta, niti Federalnog parlamenta te nas već 22 g. uskraćuje za osnovne informacije o onome šta se dešava u državi. Informišu nas po uputstvima političkih stranaka i ja javnom servisu ne vjerujem. Ja bih to sveo na isključivo radijski program, televizija ništa.
Pretplata 1.00 KM, budzet dovoljan za odličnog radijskog programa. Vlade Federacije i RS-a neka iz budžeta finansiraju FTV i RTRS, s tim da FTV ima dva kanala.
nema vise socijalizma da vas placa ,dizite guzice i trazite sponzore,borite se sa konkurencijom,sa novim idejama,sa unaprijedjenjem ponude,a ne sjedi i kukaj i gledaj kako propadas...nema vise sistema na koji ste navikli i cao,pomirite se s tim!
obzirom na program koji kreirate ima vas bar duplo vise nego je potrebno a to je vas glavni problem.. 400 radnika mjesecno kosta minimalno 500.000 KM, to je godisnje 6.000.000 KM.. sto je i vise nego dovoljno za kapitalna ulaganja i modernizaciju opreme itd., sve dok ste ovakvi kakvi jeste, ne zelim da dajem novac parazitima koji su se nakotili u toj vasoj kuci.. propadnite pa cemo praviti novi javni servis sa max 300 radnika koji ce casno i posteno raditi svoj posao
Spusti pretplatu na 1KM, neko bi i platio, a i realnija je cijena s obzirom na kvalitet programa.