{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici 60 kompanija blokirali gradilište Sarajevske zaobilaznice

28.5.2012. u 09:39
1
73
Radnici 60 kompanija blokirali gradilište Sarajevske zaobilaznice
1
Bosanskohercegovačke firme, koje su bile angažovane u radovima na Sarajevskoj zaobilaznici, a kojima nije plaćeno za obavljanje tog posla, jutros su blokirale ovo gradilište na izlazu iz Sarajeva.
Predstavnici ovih kompanija navode da je cilj blokade skretanje pažnje javnosti na probleme s kojima se susreću domaće firme. Oni navode kako domaće firme nisu u mogućnosti da naplate zarađeni novac te su stoga kooperanti na projektu Sarajevska zaobilaznica - LOT1 blokirali gradilište i onemogućili nastavak radova. Navode da će blokada potrajati do ispunjenja obaveza.

“Blokada saobraćajnice u Vogošći, prekoputa restorana Royal, je počela rano jutros. U ovome učestvuje oko 60 firmi, tu su Centrotrans, Triglav osiguranje, Euroasfalt, Medimpex, Drinjaković d.o.o. i mnoge druge. SCT je imao garanciju na poslu od 7,5 miliona eura, proglasili su bankrot i taj novac su zadržali. Sada se JP Direkcija cesta Federacije BiH oglušuje o naša potraživanja, koja su veća od 10 miliona maraka”, rekao je za Klix.ba Nihad Drinjaković, jedan od predstavnika kompanija koje su blokirale gradilište.

Privrednici su, kako kažu, Vladi FBiH i JP Direkciji cesta Federacije poslali obavijest o blokadi gradilišta i zahtjeve da im se isplati zarađeni novac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: