{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Radnice zeničkog 'Borca' ostaju u Sarajevu do ispunjenja zahtjeva"

F
1.9.2010. u 13:56
0
1
"Radnice zeničkog 'Borca' ostaju u Sarajevu do ispunjenja zahtjeva"
0
"Radnice zeničkog 'Borca' ostaju u Sarajevu do ispunjenja zahtjeva"
Foto: Fotoservis
Bivšim radnicama zeničkog preduzeća "Borac" koje su se danas okupile ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu nije se još niko obratio od predstavnika vlasti, a rečeno im je da su premijer i resorni ministar Vahid Hećo zauzeti te da jedino postoji mogućnost da razgovaraju s direktorom Agencije za privatizaciju u FBiH Enesom Ganićem.
Bivše radnice zeničkog "Borca" od Vlade FBiH i Agencije za privatizaciju u FBiH traže povezivanje staža za posljednjih osam godina, isplatu osam plaća i otpremnina po Zakonu o stečaju i raskid Ugovora o privatizaciji.

Po riječima Senade Jahjaefendić, nekadašnje predsjednice Sindikata uposlenih u preduzeću koje je s radom prestalo prije dvije godine, protesti će trajati do ispunjenja ranije postavljenih zahtjeva,a pregovori se striktno odnose na premijera Mujezinovića i ministra Heću.

-U Sarajevu ostajemo do ispunjenja zahtjeva, a spavat ćemo u Domu sindikata BiH odakle ćemo svaki dan pred zgradu Vlade dolaziti u sedam sati, kazala je Jahjaefendić.

Ramiz Omanović, predsjednik Sindikata tekstila, kože, obuće i gume BiH, došao je pred zgradu Federalne vlade da bi dao moralnu podršku radnicima, s obzirom na to da s pokretanjem stečaja u nekoj kompaniji prestaje i funkcija Sindikata.

Organizatori okupljanja navode da u protestu učestvuje oko 70 od ukupno 211 bivših radnika Tvornice konfekcije "Borac" d.d. Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: