BiH
0

Radmanović: "Silajdžićevi istupi bez stvarnog dejstva"

SRNA
Nebojša Radmanović
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /RS/ Nebojša Radmanović izjavio je da samostalni istupi predsjedavajućeg Predsjedništva Harisa Silajdžića ne proizvode bilo kakvo dejstvo za BiH, osim što su izborna poruka za njegovo biračko tijelo.

On je ocijenio da je Silajdžić "oslabio" kada je riječ o lobiranju u svijetu kada se uzme u obzir dugogodišnji kontinuirani intenzitet bošnjačkog lobija, te dodao da je RS taj posao u protekle četiri godine radila odlično, što nije bio slučaj u ranijem periodu.

"Ja sam u protekle četiri godine potrošio mnogo energije na njegovanje dobrosusjedskih odnosa i stvaranje uslova za uspješan evropski put BiH i to je razlika mog nastupa i druge dvojice članova Predsjedništva BiH", rekao je Radmanović za Alternativnu televiziju.

Radmanović je najavio ljetnje zatišje u radu Predsjedništva BiH, s obzirom na nadolazeći period godišnjih odmora.

"Vjerovatno će retorički, ono što se vidi u javnosti, biti žešće aktivnosti, jer ulazimo u predizboru kampanju, ali to su stvari koje nisu u direktnoj nadležnosti Predsjedništva BiH", rekao je Radmanović.

On je naglasio da u tom kontekstu ne očekuje eskalaciju u odnosima unutar Predsjedništva BiH, osim kada je riječ o septembarskom istupanju u Generalnoj skupštini UN, što je, kako je istakao, bio problem i prethodnih godina.

"Ne mislim da će Predsjedništo u ovih par mjeseci biti u žiži interesovanja javnosti", rekao je Radmanović i dodao da je moguće da stavovi unutar tog tijela do septembra ne budu u potpunosti usaglašeni.
On je rekao da je vrlo zadovoljan svojim radom u Predsjedništvu BiH.

"Uvijek se može bolje. Da smo imali jedinstven stav u Predsjedništvu BiH u svim elementima, da smo u skladu s tim uspjeli da se nametnemo kao koordinacija, što nismo uspjeli, onda bismo možda napravili neke korake brže prema EU", zaključio je Radmanović.