BiH
0

Radmanović: PIC je sve manje interesantan bilo kome u BiH

FENA
Nebojša Radmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Radmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović izjavio je danas da se Upravni odbor Vijeća za provođenje mira u BiH (PIC) sastaje dva puta godišnje i da je to “sve manje interesantno bilo kome u BiH”.

"Naravno, zbog toga da održe pažnju oko OHR-a i sebe, oni bombastično govore o čemu će pričati", rekao je Radmanović i dodao da već postaje teško i baviti se time.

"Visoki predstavnik i njegova ekipa stalno prepisuju iste izvještaje i vjerovatno će i ovom 'malom PIC-u', jer je na nivou ambasadora, prezentovati ono što je govorio u Vijeću sigurnosti, što uopće nije slika BiH, već potpuno iskrivljen prikaz BiH na bazi pojedinih citata", rekao je on.

To, kaže, idu u smeru da se optuže neki ljudi iz RS, da opstruiraju "Dejton".

"Istina je obrnuta. Dejton, u ovoj posljednjoj fazi razvoja, opstruiše visoki predstavnik i krši najdirektnije. To nije teško ni dokazati. Isto to rade brojni političari iz Sarajeva i to od '96. godine pa sve do danas i niko ih za to ne optužuje", tvrdi Radmanović.

Smatra da se treba poslati poruku da OHR ode iz BiH.

"Vrijeme je da odete iz ove zemlje i ostavite nas da sami njome upravljamo, bit će nam sigurno bolje", naveo je on.

Radmanović je danas posjetio Andrićgrad kod Višegrada, navodeći da je "siguran da ko god prošeta kroz ovak grad osjeća se posebno", javio je Radio RS.