Velika Britanija
0

Radislav Krstić premješten u drugi zatvor

SRNA
Radislav Krstić (Foto: Arhiv)
Radislav Krstić (Foto: Arhiv)
General Radislav Krstić premješten je iz britanskog zatvora Vejkfild u drugi zatvor, nakon što su ga nedavno pretukla trojica muslimanskih zatvorenika, potvrdio je Srni njegov beogradski adovkat Tomislav Višnjić.

"Mogu da potvrdim da smo dobili informaciju da je Krstić premešten. Ne znam tačno gde, ali pretpostavljam da je to u okviru Britanije", rekao je Višnjić.

On je naveo da će iduće nedjelje predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson primiti Krstićevog engleskog advokata Rasela Hopkinsa.

Krstić, koji je zatvorsku kaznu po haškoj presudi služio u britanskom zatvoru u zapadnom Jorkširu u Velikoj Britaniji, pretučen je i isječen po licu i vratu u petak, 7. maja. 

Generala Krstića napala su trojica muslimanskih zatvorenika, od kojih je jedan Albanac. Krstić je prethodno bio u zatvoru Duhram Frankland, na granici Engleske i Škotske, gdje nije imao nikakvih neprijatnosti. 

General Krstić bio je komandant Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, a po haškoj potjernici uhapšen je u decembru 1998. godine. 

Prvostepeno je osuđen za genocid u Srebrenici na 46 godina zatvora, ali mu je u drugom stepenu presuda promijenjena na pomaganje u genocidu, a kazna skraćena na 35 godina robije.