{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionice u Zenici: Saznajte više o seksualnom i reproduktivnom zdravlju

7.3.2013. u 22:06
30
15
Radionice u Zenici: Saznajte više o seksualnom i reproduktivnom zdravlju
30
Radionice u Zenici: Saznajte više o seksualnom i reproduktivnom zdravlju
Omladinsko udruženje "REaktiv" iz Zenice narednih dana organizovati će radionice o seksualnom i reproduktivnom zdravlju pod nazivom "Ne hvala, ja bih kondom!"
Mnoge organizacije podržale su akciju ovog omladinskog udruženja koje će u periodu od 11. do 13. marta držati radionice, a najaktivniji sa tih radionica će izabrati temu za završnu radionicu koja će biti održana 15. marta 2013. godine.

Predsjednik omladinskog udruženja "REaktiv" Aldin Alić u razgovoru za Klix.ba, istakao je kako je mišljenje svakog čovjeka na ovu temu važno.

"Zadovoljan sam odzivom mladih i njihovim mišljenjem o ovom projektu. Ovaj projekat govori o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, sa akcentom na one 'male' spolno prenosive bolesti, koje se često svjesno ili ne, zanemaruju i vrlo često smo u mogućnosti slušati samo o najrasprostranjenijoj, AIDS/SIDA. Ovaj projekat pored korisnih informacija o ovoj temi ima za cilj aktiviranje mladih ljudi i buđenje njihove želje za aktivizmom, zato smo za one najaktivnije omogućili i dodatnu radionicu čiju će temu oni sami izabrati, a mi ćemo se potruditi da im pružimo ono osnovno, ali adekvatno znanje o toj temi.", kazao je Alić.

Institut za razvoj mladih "KULT" podržao je ove aktivnosti i uvrstio ih u projekat Lokalnih građanskih inicijativa, koje će se provoditi u još devet općina u Bosni i Hercegovini.

Prijave za radionice moguće je izvršiti preko interneta na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: