{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srednjim školama KS formirani klubovi "Budi muško"

28.5.2013. u 16:49
2
3
U srednjim školama KS formirani klubovi "Budi muško"
2
U srednjim školama KS formirani klubovi "Budi muško"
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u saradnji sa Asocijacijom XY 28. i 29 maja godine organizira dvodnevni seminar-trening za pedagoge, psihologe i socijalne radnike i nastavnike.
Tema dvodnevnog seminara je "Inicijativa mladića te promocija rodno-ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih“.

"Trening je nastao kao rezultat projekta koji od decembra 2010. godine resorno ministarstvo provodi uz pomoć Asocijacije XY a koja pretpostavlja formiranje klubova 'Budi muško'. Već su formirana tri spomenuta kluba u tri sarajevske srednje škole. Radi se o Srednjoj mašinskoj i tehničkoj školi, Srednjoj školi za saobraćaj i telekomunikacije te Srednjoj elektrotehničkoj škola za energetiku", istakla je Lamija Husić, stručna savjetnica Ministarstva nauke, obrazovanja i mladih KS-a

Ovaj način razmišljanja reprezentira novi stil u radu sa mladim ljudima. U Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade se nadaju da je takav način komunikacije prilagođen vremenu u kojem živimo te se daje nesebična podrška formiranju "Budi muško" klubova.

"Nakon više od dvije godine rada, mi već imamo proširivanje projekta u Srednjoj ugostiteljsko - turističkoj školi u Sarajevu. Ovakvi projekti ujedno promoviraju ravnopravnost spolova uz slogan 'Reci stop nasilju' te nove načine razmišljanja i novi životni stil općenito. Ministarstvo je ujedno unutar Asocijacije XY prepoznalo partnera koji daje nesebičnu pomoć cijelom projektu“, dodaje Husić.

Predavači na seminaru su gosti iz Srbije i Hrvatske te članovi partnerskih organizacija koje u susjedstvu više od deset godina djeluju i rade na ovom polju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: