{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radio Srebrenica nakon 18 godina ponovo u eteru

S
7.7.2010. u 11:39
0
3
Radio Srebrenica nakon 18 godina ponovo u eteru
0
Radio Srebrenica nakon 18 godina ponovo u eteru
Nakon odluke Skupštine Općine Srebrenica o osnivanju JP "Javni servis Radio-televizija Srebrenica“ imenovan je Nadzorni odbor i vršilac dužnosti direktora ove medijske ustnove. Za kratko vrijeme urađena su sva potrebni akti i izvršena registracija ovog preduzeća.
Skupština i čelni ljudi općine dali su veliku podršku ovom projektu. Tako je općina Javnom servisu RTV Srebrenica u Kulturnom centru ustupila prostor od 120 kvadrata, radijsku opremu i relej na brdu Bojna.

Urađena je nova programska šema, a jučer je konačno izvršen i prijem kadrova tako da će emitovanje vlastitog programa početi za desetak dana. Do dobivanja vlastite frekvencije od Regulatorne agencije za komunikacije, srebrenički program će se emitovati putem talasa RTV TK.

Srebrenica je imala lokalni radio još od kraja sedamdesetih godina sve do izbijanja ratnih sukoba na tlu bivše Jugoslavije. Na ovaj način će se nakon 18 godina, ponovo čuti glas iz radijskog studija u Srebrenici.

Radio Srebrenica će za sada, svoj program emitovati svakim radnim danom od 13.00 do 18.00 sati, a subotom od 9.00 do 14.00 sati. Moći će ga slušati građani srebreničke regije, ali i šire jer se planira i emitovanje programa putem interneta.
Srebrenica za pripremu i emitovanje radijskog programa ima dovoljno kadrova tako da će u novom studiju raditi postava u kojoj ima mladih i obučenih, ali i starijih iskusnih novinara.

Početak emitovanja televizijskog progama planiran je polovinom 2012. godine do kada bi trebalo obezbijediti savremenu opremu i odgovarajući kadar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: