Banja Luka
0

Goran Bregović na svečanom otvaranju nove zgrade RTRS-a

SRNA
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Otvaranje nove zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) u Banjaluci, koja je među najsavremenijim i najopremljenijim u regionu, planirano je za večeras u 21.00 čas.

Svečanost će biti uveličana koncertom Gorana Bregovića na platou ispred nove zgrade.

U novom domu RTRS-a na 6.000 hiljada metara kvadratnih prostora nalaze se tri tv studija, tri radio-studija, savremene režije, kao i ostala infrastruktura neophodna za proizvodnju i emitovanje kvalitetnog RTV programa.

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović odlikovao je juče RTRS Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem.

Odlikovanje je predsjednik RS uručio generalnom direktoru RTRS  Draganu Davidoviću.

Kuzmanović je    rekao da RTRS  ima puno razloga za veselje i zadovoljstvo, a prije svega što je ove godine postao punoljetan i što dobija veleljepan Dom sa najsavremenijom tehnikom.

"Slavljenik je rastao i stasao pred našim očima, postao dio našeg života, naš prozor u svijet i svjedok vremena u kojem živimo. Vrijeme izrastanja RTRS  bilo je i vrijeme stvaranja i stasanja Republike Srpske, njenih organa i institucija, javnih i drugih preduzeća od interesa za njene građane. Radio-televizija  stvarala je svoj identitet, ali i identitet Srpske. U tom zajedničkom izrastanju RTRS zajedno sa Srpskom ove godine s ponosom proslavalja osamnaestu godišnjicu postojanja", istakao je Kuzmanović.
Generalni direktor RTRS  Dragan Davidović ocijenio je da ova medijska kuća svih ovih godina nastoji da bude u službi svom narodu. Kruna napora menadžmenta, ali i svih zaposlenih biće zgrada RTV-Doma koja će danas biti svečano otvorena.

 Davidović je povodom proslave 18 godina ovog javnog servisa izjavio u intervjuu za Srnu  da je po rejtinzima o gledanosti i po ispitivanjima javnog mnjenja o povjerenju u medije RTRS prvi medij u RS i među tri prva u BiH. 

"Finansijski smo stabilni, tehnički korektno opremljeni, a kadrovski gotovo potpuno podmlađeni. Oko 80 odsto zaposlenih na RTRS ima do 40 godina starosti i njihovo `zlatno vrijeme` tek dolazi. U ovom trenutku RTRS nije mogla više od toga", rekao je Davidović u intervjuu Srni. 

Jubilej će obilježiti otvaranje nove zgrade RTRS-a koju direktor opisuje kao dragulj u gradu Banjaluci, nikao u centru grada koji je godinama bio zapuštena ledina.