Uoči glasanja o smjeni Vlade KS
63

Radeljašu nepoznati muškarac prijetio odsjecanjem ruke

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš i Enes Zeković primili su telefonske prijetnje uoči sutrašnje sjednice na kojoj će se glasati o smjeni aktuelne Vlade.

Radeljašu je jutros oko 9:52 sati zazvonio telefon. S druge strane se javio muški glas koji je prijetio njemu i njegovoj porodici.

"Zazvonio mi je mobilni, javio sam se i čuo muški glas. 'Je li Radeljaš? Sutra ako digneš ruku na Vladi, bit će ti odsječena ta koju digneš, a tvojoj djeci i porodici ćeš vidjeti tek šta će biti. Jesi li me dobro razumio?' I prestao je razgovor", opisao je Radeljaš jutrošnju prijetnju.

On je jučer podržao održavanje sjednice na kojoj će se zastupnici izjašnjavati o podršci aktuelnoj Vladi. Osim njemu, slične prijetnje upućene su i Enesu Zekoviću, nezavisnom zastupniku u Skupštini.

Njih dvojica su prijetnje prijavili kantonalnom MUP-u, a o svemu je upoznato i Tužilaštvo KS. Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je da se poduzimaju sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a sarajevska policija će u međuvremenu poduzeti potrebne radnje kako sigurnost dvojice zastupnika ne bi bila ugrožena.