{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rade Šerbedžija na protestima u Sarajevu: Ovo nema veze s politikom!

A
22.2.2014. u 14:31
383
141
Rade Šerbedžija na protestima u Sarajevu: Ovo nema veze s politikom!
383
Rade Šerbedžija na protestima u Sarajevu: Ovo nema veze s politikom!
Rade Šerbedžija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na današnjim demonstracijama u Sarajevu nalazi i poznati hrvatski glumac Rade Šerbedžija, koji je, kako kaže, došao da vidi i podrži demonstrante.
"Imaju pravo da traže mirnim putem odgovore na pitanja postavljenja ljudima koje su oni izabrali", kazao je proslavljeni hrvatski glumac.

Odgovarajući na pitanje kako njemu izgleda sveukupna situacija u BiH, tačnije demonstracije, Šerbedžija je ogdovorio da je svaki početak takav.

"Ali ne izgleda dobro, loše je da se ljudi uopšte moramo okupljati na trgovima i stajati na kiši. Teško mi je biti ovdje, tužno je. Ipak, na neki način to nije isto kada je iznenada krenuo rat ovdje. To su bila druga vremena", pojasnio je Šerbedžija i dodao da, ipak, ovi događaji nemaju veze sa politikom.

 "Ovo je pravi bunt naroda", kazao je on. 

Šerbedžija je bh. građanima poručio da mogu biti zadovoljni sa onim što su već napravili, jer se jedan glas već pokrenuo

U okviru današnjih protesta, jedna grupa demonstranata odvojila se i blokirala raskrsnicu na Skenderiji, ali ubrzo nakon toga raskrsnica je ponovo odblokirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: