Raskrsnica kod Mercatora u Tuzli
0
Radar napunio budžet TK s najmanje 124.000 KM
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobro je da se nemozes dogovorit sa radarom kao sa policajcem.
tipicna balkanska lopovska posla. kolika su lopovska posla pokazuje i cinjenica da se samo obraca pazna na to koliko je novca u budzet uletilo, a ne na podatak koliko je saobracajnih nesreca manje. i cudite se sto vam je drzava u qrtzu kad smo lopovska nacija.
Zašto nema nikakvo upozorenje, odnosno znak da kamera snima na juznoj saobracajnici u Tuzli kao u svim ostalim zemljama, tada bi se stvarno smanjila brzina što je valjda i cilj. Da makar prividno to djeluje kao da je urađeno zbog bezbjednosti saobracaja a ne kao biznis investicija za punjenje drzavnog budzeta. Da li postoji zakon o obavjstavanju ili o ne obavjestavanju postojanja kamera-radara??
Ko nije prije placao kazne, nece ni sad, budale ce i dalje jurcati, pijani, neregistrovani, bez vozacke, itd... a posteni narod koji ide kuci s posla ce dnevnicu ostaviti na radaru zbog prekoracenja od 10 km/h, a gospoda iz MUP-a nece vise na cesti da se zamjeraju svakakvim glavama, sad mogu da malo vise sjediti u kancelarijama
To su građani sami izrazili želju
a jadna majko što kukate.. jel bolje vozit 50 i zelenim valom od si-sela do bkc-a za 5 minuta ili 150 i napravit saobracajku, pokupit cije dijete, majku, oca, izginut..? da po tuzli voze normalna raja nebi se ovako love nakupilo. treba ovih vise postavit! KOJI CES KU..C KROZ CENTAR GRADA VOZIT VISE OD 50 KMH???????????????????????????????????????????
Treba našopati još bar 1000 ovih kamera po Tuzli pa da budžet poraste ne za milion nego milijardu km.Time se otvaraju nova radna mjesta-novi policajci,nove sudije,nova armija administracije te + posao za firme koje će održavati tehniku.Takođe dozvoljenu brzinu treba smanjiti na 30 a još bolje na 20 km na sat pa će se još više raje upecati u prekršajima.Zatim uvesti naplatu parkinga u sve Tuzlanske ulice jer ima ih još desetak gdje to nije učinjeno tako da se raja još više pelješi.Levate treba uzimati jer stalno biraju likove koji ih handre..
kada se nepropisno prestrojava ??? ovo je pljacka, ovaj aparat uopste nije pogodan za takvu vrstu kontrole, crveno svjetlo i brzina .. hajde nek im bude (obicno ili jedno ili drugo)
Cega se pametan stidi, budala se time ponosi! Pa gdje jos postoji ogranicenje 50 km/h na tranzitu nekog grada??!! Treba ti vise od pola sata da iz S.Hana odes do Miladija,a tek ako ides negdje dalje.... Da su imali skolovanog ing.saobracaja mogli su napraviti zeleni val i na 70 km/h, a i ovaj val mi je ko k****!!!!!
1. Zeleni val nije podesen na 50, vec je ostao na 70 km/h. sa 50 km/h nakon 4 semafora te hvata zuto, a 5 odma crveno... Sa 70 km/h hvatas zeleni val sve do BKC-a... 2. Radar ne slika pogresna prestrojavanja, vec prolazak kroz pogresnu traku ( sobzirom da treca traka je za skretanje na Kulu, a mnogi kroz nju zaobilaze \"spore vozace\", a ta traka je u \"crvenom\" kada je ostalima \"zeleno\" 3. RADAR NIJE OBILJEZEN (sto zakonski mora biti saobracajnim znakom, kao sto su svi ostali u BiH) PO TOM OSNOVU PREKRSAJNA PRIJAVA NA OVOJ RASKRSNICI ZASNOVANA NA OVOM RADARU SE BEZ PROBLEMA OBARA NA SUDU. Samo je potrebno uruciti zahtjev za sudsko odlucivanje i pozvati se na odredjeni clan zakona... 4. Slazem se da na svakoj raskrsnici bude makar prazna kutija (a ako nemaju para da u svakoj bude kamera, neka jednu setaju sedmicno iz kutije u kutiju... :))) Pozdrav
Nije 62 km/h, nego 50 km/h ... ;)
Vi se stavrno slažete sa ovakvim stvarima? Prvo što ste na magistralnom putu spustili ograničenje na 50, evo i ovdje je 50, a ne znam da li je tako i sad, pa brže biciklom mogu ić. Ali ovdje dugo nije bilo znaka radarska kontrola. LOPOVI!!!
Nadam se da i postoji odgovarajuca signalizacija koja ukazuje da se nailazi na podrucje sa kamerama,u protivnom kamere bi bile ilegalne i savjetujem svakome ko ima mu-d.a i vremene da izadje na sud i da mu se ponisti kazna ako kamere nisu postavljene sa EU standardima...good luck
Chuck Norris je podmitio radar
Mamu im njihovu pa nema više ograničenja iznad 70. Sve 40; 50, a najviše 60. Pa i fićo se pati na tako malim brzinama. Patimo mašine i sebe, a lopovi na vlasti (budžetlije, policija, administracija) uzimaju pare od vozača koji su najveće krave muzare. Gdje su ona vremena kad se moglo od Ć. Vile do Stupa sa 80-90-100-110. Pa nije to brzo kad nema gužve i kad je vozač normalan i ne divlja. U normalnim zemljama postoji i znak za radarsku kontrolu, a kod nas se papci popnu na drvo da snime vozi li ko90 mjesto 50 ili 60. Ma mamu im njihovu lopovsku.
Halo europska momcino!!! Prije svega, nisam tuzlak, ali i u mom gradu ima istih stacioniranih kamera, pa veoma dobro razumijem o cemu je rijec. Prema tvojim rijecima, u EU (gdje ti zivis pet godina), ako vozis 300 na sat gradom ili gradskom zaobilaznicom mozes proci ko kakav hadzo i nikakve kazne ne platiti,a? pusti suplju pricu!!! Ti i svi oni koji odu da zive u EU ni opusak ne bacaju na ulicu, jer vrlo dobro znaju da nema familije u policiji da ga spasava, a koamoli da prolazi kroz crveno. Kako ces objasniti nekome kome je dijete poginulo na cesti gdje je ogranicenje 50 na sat a maojmun vozio 120 i pokupio dijete i ubio ga na licu mjesta, da treba dozvoliti da se tako vozi? Jel imas nesto protiv sto se puni budzet kantona sa novcem ljudi koji prave prekrsaje? Ako Bog da, jos malo pa ce i vas dijasporce opaliti k.u.r.c.e.n.j.e. na cesti po glavi... necete moci iz zemlje izaci a da kazne ne platite, ili ce vam iste doci na adresu rent-a-car-a iz kojeg auta i uzimate. KUS!!!
Ko vas sisa placajte kazne, ja zovnem tetkinog malog da klikne tipku \"delete\" i nema me nigdje, samo pun gas