{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Quattrucci: "Počasni građanin Kantona Sarajevo" je priznanje svima koji su različiti

F
8.5.2013. u 13:14
0
0
Quattrucci: "Počasni građanin Kantona Sarajevo" je priznanje svima koji su različiti
0
Quattrucci:  "Počasni građanin Kantona Sarajevo" je priznanje svima koji su različiti
"Zajednica sv. Egidija i ja na ovom smo priznanju Kantona Sarajevo jako ponosni i zahvalni", istaknuo je generalni tajnik Zajednice sv. Egidija Alberto Quattrucci kojem će večeras na svečanoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo biti uručeno priznanje "Počasni građanin Kantona Sarajevo".
Zajednica sv. Egidija u septembru prošle godine organizirala je u Sarajevu veliki Međunarodni susret za mir u duhu Asiza pod nazivom "Naša je budućnost živjeti zajedno - Religije i kulture u dijalogu".

Quattrucci je na konferenciji za medije pojasnio da je više motiva za dodjelu ovog priznanja Kantona Sarajevo, prvenstveno jer je pomenuti događaj bio odlično prihvaćen i imao je značajan odjek u javnosti.

"Također, postali smo iznova svjesni našeg programa i religijski motiviranog rada za mir u svijetu. To nisu susreti za neke privilegirane elite, već su namijenjeni svim ljudima", istaknuo je on.

Podcrtao je da ovo priznanje ujedno pripada i svim vjerskim institucijama u BiH bez čije pomoći ovaj susret ne bi mogao biti organiziran na tako dobar način.

"Biti počasni građanin Sarajeva znači biti građanin grada u kojem je sav svijet i sva Evropa. Ovdje se susreću različite tradicije i kulture i to je specifičnost Sarajeva. Stoga dati meni počasno građanstvo ovog grada znači dati počasno građanstvo svima koji su različiti", zaključio je on.

Quattrucci je najavio da će u septembru ove godine u Rimu biti održan novi susret u organizaciji Zajednice sv. Egidija čija će tema biti "Hrabrost nade", dok se u dogovoru sa Međureligijskim vijećem BiH planira organizirati krajem ove ili početkom iduće godine u Sarajevu skup za zemlje Balkana u čijem radu bi učestvovali predstavnici političkog i vjerskog života.

Svečana sjednica Skupštine KS bit će održana u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: