{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putnik u prtljagu pokušao prokrijumčariti sat od 68.000 KM

Klix.ba
15.2.2018. u 10:16
177
105
Putnik u prtljagu pokušao prokrijumčariti sat od 68.000 KM
177
Putnik u prtljagu pokušao prokrijumčariti sat od 68.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo spriječili su pokušaj izbjegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupocjeni sat marke "Ulysse Nardin" čija je tržišna vrijednost 68.000 KM.
Ovlaštene službene osobe Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Sarajevo, na osnovu informacija kolega iz Uprave carina Republike Hrvatske, izvršili su presretanje i pregled prtljaga državljanina Bosne i Hercegovine koji je u BiH pokušao ući preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Tom prilikom, uz pomoć stacionarnog skenera "Smith&Heimann", koji je donirao EXBS program, izvršeno je skeniranje prtljaga navedene osobe. Prilikom skeniranja pronađen je i oduzet skupocjeni sat "Ulysse Nardin" u vrijednosti 68.000 KM koji je navedena osoba pokušala unijeti na teritoriju BiH bez plaćanja uvoznih dažbina, a za koji je prethodno podnio zahtjev za povrat PDV-a kod zemlje izvoznice.Ovim radnjama potvrđene su informacije koje su kolege iz Hrvatske podijelile s UIO te je na osnovu njih izvršena vrijedna zapljena.

"Važno je napomenuti da je ovakav vid saradnje sa kolegama iz Hrvatske uspostavljen kroz stalno prisustvo na regionalnim obukama koje organizuje program EXBS od Vlade SAD-a. Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", naveli su u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: