Žalbe iz GRAS-a
0

Putnici oštećuju vozila gradskog saobraćaja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Javno komunalno preduzeće Gras Sarajevo apelira na građane da se korektno odnose prema voznom osoblju i vozilima GRAS-a kako bi putnicima osigurali ugodan i siguran javni gradski prijevoz.

U saopćenju Službe za odnose s javnošću GRAS-a navodi se da je u kasnijim večernjim satima u četvrtak nepoznata osoba pričinila materijalnu štetu na minibusu na liniji za Širokaču.

"Oštećenje vozila dogodilo se na stajalištu Širokača, a nepoznata osoba je vozilo Grasa išarala sprejom u boji", navodi se.

Iz GRAS-a ističu da je i jutros u 6.20 sati na terminalu Dom armije nepoznata osoba oštetila autobus koji saobraća za Koševsko Brdo.

Po riječima vozača autobusa, do incidenta je došlo kad je vozač prilikom kontrole karata od nepoznate osobe zatražio kartu. Putnik nije imao kartu, zbog čega mu vozač nije dopustio vožnju. Napustivši vozilo putnik je kamenom razbio zadnje bočno staklo autobusa. Uviđaj su izvršili službenici PU Centar.

"U ovakvim slučajevima direktno su ugroženi životi vozača i kontrolora, ali i putnika s aspekta sigurnosti odvijanja saobraćaja. Pričinjena je materijalna šteta na vozilima koja u većini slučajeva nije zanemarljiva i zbog koje smo primorani vozilo povući iz saobraćaja, a i red vožnje je poremećen, što izaziva negodovanje i kritike putnika na naš rad", navode iz GRAS-a.