{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH

S
1.10.2010. u 09:35
0
46
Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH
0
Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH
Stranka za Bosnu i Hercegovinu već duži vremenski period ima formiran vlastiti call centar sa centralom u Sarajevu i uredima u svim kantonima. Call centri su inače moderni oblik dvosmjerne komunikacije sa potencijalnim biračima gdje građani stranci sugeriraju prioritete i svoje mišljenje a stranka prema glasačima iznosi vlastite stavove, predviđanja i mišljenja, saopćeno je iz ove stranke.
U proteklih 6. mjeseci u call centrima kontaktirano je preko 100.000 građna sa teritorije cijele BiH. Rezultati su više nego zaovoljavajući. Anketirani građani smatraju da SBiH ima odličan, konkretan i ambiciozan izborni program te su posebno pozdravili orijentaciju stranke na rješavanje ekonomskih problema i zapošljavanje.

Što se tiče političkih prioriteta anketirani su istakli ogroman doprinos Harisa Sailajdžića međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercgovine. Silajdžić je, ističu građani u anketi, dao doprinos potpisivanju ugovora sa NATO paktom, potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP), kao i na izboru BiH u Vijeće sigurnosti UN - što je najveći međunarodni uspjeh diplomacije u poslijeratnoj BiH.

Veliki broj građana pozitivno je ocijenio doprinos Silajdžića u otvaranju novih tržišta za bh. građevisnke kompanije, osobitou Libiji, gdje trenutno radi više od 2.000 radnika iz Bosne i Hercegovine i gdje u bh. kompanije potpisale ugovore vrijedne više od jedne milijarda dolara.

U istraživanju se pozitivno ojenjuje i snažno približavanje BiH Turskoj što je rezultiralo poznatom Istanbulskom deklaracijom koju su potpisali predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Republike Turske Abdulah Gul.

Anketirani grašani posebno pozitivnim su ocijenili razvojne projekte Stranke za BiH, osobito u oblasti energetskog sektora koji nudi perspektivu za otvaranje više od 50 hiljada radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: