{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH

S
1.10.2010. u 09:35
0
46
Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH
0
Puna podrška građana Silajdžiću i projektima Stranke za BiH
Stranka za Bosnu i Hercegovinu već duži vremenski period ima formiran vlastiti call centar sa centralom u Sarajevu i uredima u svim kantonima. Call centri su inače moderni oblik dvosmjerne komunikacije sa potencijalnim biračima gdje građani stranci sugeriraju prioritete i svoje mišljenje a stranka prema glasačima iznosi vlastite stavove, predviđanja i mišljenja, saopćeno je iz ove stranke.
U proteklih 6. mjeseci u call centrima kontaktirano je preko 100.000 građna sa teritorije cijele BiH. Rezultati su više nego zaovoljavajući. Anketirani građani smatraju da SBiH ima odličan, konkretan i ambiciozan izborni program te su posebno pozdravili orijentaciju stranke na rješavanje ekonomskih problema i zapošljavanje.

Što se tiče političkih prioriteta anketirani su istakli ogroman doprinos Harisa Sailajdžića međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercgovine. Silajdžić je, ističu građani u anketi, dao doprinos potpisivanju ugovora sa NATO paktom, potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP), kao i na izboru BiH u Vijeće sigurnosti UN - što je najveći međunarodni uspjeh diplomacije u poslijeratnoj BiH.

Veliki broj građana pozitivno je ocijenio doprinos Silajdžića u otvaranju novih tržišta za bh. građevisnke kompanije, osobitou Libiji, gdje trenutno radi više od 2.000 radnika iz Bosne i Hercegovine i gdje u bh. kompanije potpisale ugovore vrijedne više od jedne milijarda dolara.

U istraživanju se pozitivno ojenjuje i snažno približavanje BiH Turskoj što je rezultiralo poznatom Istanbulskom deklaracijom koju su potpisali predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Republike Turske Abdulah Gul.

Anketirani grašani posebno pozitivnim su ocijenili razvojne projekte Stranke za BiH, osobito u oblasti energetskog sektora koji nudi perspektivu za otvaranje više od 50 hiljada radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: