FOTO+VIDEO
/
Puljić: Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav

F
FENA
23.12.2011. u 13:00
0
25
Puljić: Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav
0
1/4 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
2/4 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
3/4 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
4/4 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Živimo svakodnevnicu zapljusnutu ozračjem krize prouzrokovane materijalističkim i relativističkim mentalitetom. U takvom ozračju, manjina moćnika stalno nameće svoja pravila i vrijednosti koje većina običnog svijeta ne može po savjesti prihvatiti i slijediti, dio je božićne poslanice vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kardinala Puljića koju je pročitao danas u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu.
Puljić je istakao da je stvoren takav standard života koji obične ljude, koji imaju sreću biti uposleni, goni u kreditno zaduživanje koje stvara ovisnost o poslodavcima i bankama.

"Nažalost, sve je manje mogućnosti za pronalaženje posla te za uzdržavanje porodice od vlastitog rada. Medijski nam se nameće beznađe koje se uvlači u nas kao ova sumorna jesenska i zimska magla. Ljudi se udaljavaju jedni od drugih. Uvukao se i strah od života te je sve više umrlih nego rođenih", rekao je Puljić.

Poručio je svima da otvore srce i dušu u svjetlu rođenja Isusa-Božijeg sina.

"Dok nas opterećuje strah za život i sutrašnjicu, anđeo nam po pastirima poručuje: Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist Gospodin", navedeno je u božićnoj poslanici.

Božija smo ljubljena djeca, naglasio je Puljić, i Njegovi sinovi i kćeri, jer nas Bog voli i stalo mu je do nas.

"Očitujmo ljubav i blizinu jedni drugima. Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav", kazao je.

Poželio je da božićno svjetlo zasja u svim našim teškim životnim situacijama.

"Osnaženi tim svjetlom tražimo odgovore na brojna životna pitanja i sami ulažimo truda kako bismo uklonili svaki mrak u međuljudskim odnosima, posebno u našem narodu i svim građanima ove nam drage zemlje", istakao je Puljić.

Božić je posebno čestitao djeci i mladima kojima je poručio da pronađu i učvrste vjeru u Boga tradicionalnim pozdravom Čestit Božić.Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: