Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
joj ja nikako nisam u toku. kad je toplovod promjenio ime u vrelovod?
pa kakav je to toplovod kome smetaju niske temperature. bezbeli da je zaledio.
Neki imaju viziju, Neki imaju umjeće, Neki imaju znanje, A neki imaju sve to, Zovemo ih INŽINJERI A ostali da nebi ispadali toliko glupi, bar pitajte wikipediju i google ;)
jeb* te kralj šef mi živi u Lužanima nadam se da su mu se dijeca smrzla.....
da li je moguce da vas ima da ne znate da postije i vrelovod i tpolovod???? da mislite da je to jwdan te isti pojam??
TOPLANE predijte u VRELANE
Još samo kad negdje padne dalekovod recite pao \"munjovod\", da upotpunite tuđmanizme... nije \"vrelovod\" nego toplovod
Pervan ima vise skole nego tvoja familija zajedno ;) a toplovod je kad temperatura vode u polaznoj cijevi ide do 90°C , a vrelovod je kad je temperatura vode u cjevovodu preko 90°C tj od 90 do 140 °C ;)
Zove se TOPLOVOD jer sluzi za prenos toplotne energije. Vrelina je subjektivno osecanje coveka, a toplota fizička jedinica od koje je reč i nastala.
Zove se vrelovod zato sto to i jeste ja mislim za razliku od ostalih dijelova grada toplane ovdje crpe vrelu vodu iz sumpornih izvora .... ala samo pumpaju vrucu vodu kroz cijevi za bagatelu.
VRELOVOD hahahahaahah pa ovu kovanicu ni hrvati ne bi bili u stanju da smisle
Kad već laprdaš o SDA da te pitam - po kojoj liniji je ministar ZDRAVSTVA postao čovjek koji je a) završio medicinu a da nije niti na jedan ispit izišao b) sin jednog od najvećih predratnih \'Drugova\' kriminalca c) čovjek koji je Zabranjenom Pušenju poslužio kao inspiracija za pjesmu \'Guzonjin sin\' c) čovjek koji je toliko dobar zdravstveni radnik da je predratno Sarajevo govorilo \'Dabogda te Šanko liječio\' - po SDPovoj valjda?
sreća tvoja pa imaš bežični na vučjoj luci, kopitaru
@scorpiorex i uvijek je tako osim danas :(:( neko da mi posalje malo vatre :P :P
morala je cijev puci na ovom minusu kad su je ostavili otvorenu cijelu noc,sve pametnice u toplanama ,jedan adnan pervan koji nema skolsku spremu da radi uopce zaposlio je i svoju buducu dragu,po kojoj liniji valjda SDA!!!
Nasli su dan kad ce havarisati,cccccc,nek umanje racun za danasnji dan,na ovolikom minusu da nema grijanja,ccccc
\"Stručnjaci\"-novinari, kakve niske temperature. Što se onda ne zaledi vodovod?