{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić u Zenici povodom prikupljanja knjiga za Uskolje

S
30.8.2011. u 14:57
0
0
Pudarić u Zenici povodom prikupljanja knjiga za Uskolje
0
Pudarić u Zenici povodom prikupljanja knjiga za Uskolje
Svetozar Pudarić
Potpredsjednik Fedracije BiH Svetozar Pudarić posjetit će sutra Zenicu, u sklopu akcije „ Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf“.
Akcija koja je počela 15. augusta simboličnim darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika, traje još dva dana, a do sada je prikupljeno blizu tri hiljade knjiga, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.

Gornji Vakuf/Uskoplje jedan je od gradova u kojima je školstvo podijeljeno po nacionalnoj osnovi i koji zbog brojnih političkih previranja ni danas nema gradsku biblioteku.

Omladinski centar koji je preuzeo tu ulogu danas ima skroman fond koji uglavnom ovisi o volji dobrih ljudi te predstavlja mjesto gdje se okuplja omladina koja ne želi biti žrtva bilo kakvih nacionalinih podjela i koja kroz brojne aktivnosti gradi toleranciju i prijateljstvo.

Nove knjige koje će biti prikupljene ovom akcijom značit će im mnogo, pogotovo zbog činjenice da će se prvi put na policama pronaći novi naslovi za lektiru, stručne knjige, beletristika i brojna druga literatura.

Cilj je da se zajedničkim angažmanom svih stanovnika Federacije BiH i pojedinih izdavačkih kuća prikupi što više knjiga za biblioteku Omladinskog centra.

Iz potpredsjednikovog Kabineta, također, pozivaju sve Zeničane da sutra u 11 sati dođu na platou ispred robne kuće “ Bosna” i daruju knjigu ili dvije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: