{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini

F
12.7.2013. u 12:21
9
36
Pudarić odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini
9
Pudarić odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini
Svetozar Pudarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kabinet potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića obratio se 9. jula pismom Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i obavijestio da je odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini, saopćeno je danas iz Pudarićevog kabineta.
"I pored činjenice da bi nabavka vozila bila u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH, vozilo nabavljeno 2008. godine prešlo je 260.000 KM, potpredsjednik je zbog mjera štednje i ušteda u Budžetu FBiH, zahvalio Vladi FBiH i odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini", saopćeno je iz Pudarićevog kabineta, povodom objavljivanja novinskih natpisa o kupovini automobila predsjedniku FBiH Živku Budimiru i potpredsjedniku FBiH Svetozaru Pudariću na osnovu Odluke Vlade FBiH o odobravanju nabavke dva službena putnička automobila.

"Zbog tehničke ispravnosti vozila, izvršit će se neophodne popravke i zamjena dijelova na automobilu što je značajna ušteda u odnosu na planirana sredstva za nabavku novog vozila", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: