Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva glupost - cuj svijet bi drugacije izgledao! Pa svako iole pismen zna da taj atentat nije uzrok izbijanju Prvog svjetskog rata, taj se vec odavno bio pripremao. Jedino sto je time mozda poceo koju sedmicu ranije, to je sve. Ne budite smijesni, da ne kazem glupi.
evropa je bila bure baruta i to je samo trebalo pripaliti :)
ja sam bosnjak za mene su i gavrilo p i obilic mudonje a vi kako hocete
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Neka ga je koknuo... tako treba sa svim okupatorima.... Gavrilo je heroj... onog doba...
sine nemoj me citirat nemoj bit papagaj no lajkuj
Kurto sjaše, Murto uzjaše. Otisla AU, dosla Kraljevina SHS, kasnije Jugoslavija, pa FNRJ, SFRJ, a sad EU i Amerika. Elem, vazda nas neko okupira. Jedina nezavisnost koju smo imali je bila par godina u toku agresije i nakon zavrsetka, jer nas tad niko nije htio.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Je li Gavrilo ikad imao curu?
Glupog li naslova. Pa u svakoj se školi uči da je sarajevski atentat povod a ne uzrok Prvog svjetskog. Jebeni klix. Istina, u Austriji bi stvari išle drugačije da im nije ubijen Ferdinand, ali to je u svjetskim razmjerama nebitno.
Čuj Prvi svjetski rat... Na Balkanu se još nismo dogovorii tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu (o Domovinskom da ne govorim), a sad bismo se i time trebali opterećivati. Srbi već pjevaju „14. Švaba udario, 18. Srbin pobedio“, još samo fale klinci u austrougarskim uniformama na Thompsonovim koncertima. Kako je krenulo, doći ćemo do Huna i Avara.
Mah, da to otpeva jedan Beograđanin s onim nenadjebivim naglaskom, to bi već bilo nešto, a ovako... Pozdrav i tebi, dragi Ero.
Ništa. O ukusima se ne raspravlja. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sramota je biti srbin
@Herc Ne, zato su vas turci POKURČILI :-D
Ko ti je tu pričicu ispričao, jel Kačavenda za lahku noć ili je možda Šeševj pisao u svojim zatvorskim memoarima? :-D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta je? Panika ? Vaša mitomanska,lažna povjest polako prestaje da važi.Europa piše istinitu zajedno sa Hrvatima i Bošnjacima.Vi samo skičite do mile volje.Lazaru ne svijetli glava shvatite više !
hahahahaha
Bezveze se skupili da pricaju glupost! Zivjeo Gavrilo Princip i ostali Heroji Mlade Bosne!!!! Vjecna im Slava! Bolje Grob nego Rob!!!
Zato su hteli muslimani da im Srbi budu robovi! E to nemoze!
Zato propada ova drzava! Zato RS i HB uskoro odcjepit od rezervata! To stoji na kraju. I nemoj ti meni sad zaprijetit s ratom! Do toga nece doci. Ali ako slucajno se bude zapucalo onda ste sami srbi krivi!
Srbija je okupator bila i prije i poslije Austrougara.Prema tome Gavrilo ( kosti mu isplivale ) nije ništa drugo nego sluga srpskog okupatora.Smrad četnički
Seljak iz Graahova da otjera Europu iz Bosne.Primitivac kojeg su par godina prije nagovorili da je Srbin.Ništa se u Bosni do 19 stoljeća nije zvalo srpskim
mustafa ako nemaš argumenata nemoj ni kmečat, znam da istina boli ali bolje je šutjeti nego kmečati
Ma kako da ne, Bosna je uvijek bila srpska zato se i zove srpsaka Bosna, vidi se po nazivu da je srpska već 2000 godina...ne budi smješan. Nacije se javljaju tek u zadnjih 150-200 godina. A tako i vi bosanski pravoslavci u zadnjh stotinjak godina postajete posrbice i već od tad pokušavate da se ujedinite sa srbima u tzv Velikoj Srbiji. Gavrilo je bio samo jedan od prvih pokušaja u realizaciji te ideje, iako je on bio samo marioneta, obični seljačić iz provincije kojeg su pokretali ideolozi iz Beograda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nerazumijem pojedine bosnjacke intektualce.. historicare... te sto se bave prosloscu.... Za njih je gavrilo terorista... A kad treba da se odredi dan drzavnosti BiH onda je to dan kad su se dogovorili za vrijeme AVNOJU. 1945... Oni bi sto im se svidi sebi, a sto ne drugima utrpali... ako su uopce noti ti zasto ih se proziva.. cisto sumljam.. gdje to nabavilo diplomu....
ako su uopce ti zasto ih se proziva.. cisto sumljam.. gdje to nabavilo diplomu....
Gdje si i da li si ti uopće dobio diplomu kad govoriš "SUMLJAM" :-D
Svako zlo iz tog Sarajeva.Ustajala bara.
Knjige u ruke pa nadoknadi ono što si propustio u osnovnoj i srednjoj školi
Austrijanci finansiraju pa će i istina biti austrijska
Ko je kriv srbima što nemaju para da oni finansiraju pa da bude njihova istina :D
" simbol tolerancije, multikulturalnosti, različitosti, ali i istosti" "istosti" "ISTOSTI" cuj istosti...
pa tu se jos puca
Vidi ovog Avdispahica. Istaknuti profesor PMF-a koji za vrijeme predavanja drzi uku u guzici. To se desavalo i u Sarajevu i u Zenici. Takodje ispit se mogao poloziti uz 500km, akontacije smjestene u index.
In 1895 Eduard Wagner wrote the "Die Bosniaken Kommen" march to honour the k.u.k. Bosnian soldiers, the second Infantry Regiment in particular. Many Bosnian soldiers from the Second Regiment were killed over 1916 and 1917 in fighting in north Italy during World War I and were subsequently buried in the small village of Lebring-Sankt Margarethen, near Graz, Austria. Since 1917 locals have held a modest memorial service to mark the anniversary of the Battle of Monte Meletti in South Tyrol, only interrupted briefly during the Nazi period. Currently there is a Memorial plaque and a street named "Zweierbosniakengasse" ("Second Bosnian Street") in Graz. The Italians and the Austrians have also erected a Memorial plaque to the role of the Bosnian soldiers in the biggest Italian military defeat of the war. An impassable ridge defended by Bosnian soldiers four kilometers north of Gorizia is now called the "Passo del Bosniaco" (Pass of the Bosnian).
Čoveče proučavam ja historiju već dobrih 20-tak godina i nikakav srpski portal o nebeskom porEklu me neće natjerat da povjerujem u vaše povraćotine koje škrabate po Internetu. Ja se apsolutno zgražavam nad vašim pokušajima krađe identiteta, meni je fakat više i muka od likova poput tebe koji meni, BOŠNJAKU govore kako ja trebam da se zovem i kako trebam da se izjašnjavam. Odlepršaj ti lagano u svoju majčicu Srbiju i tamo širi te laži jer je još jedino Srbija plodno tlo za takve ideologije, i ono što je najžalosnije je da u 21. vijeku vi i dalje živite kao da je 19. vijek, pa hoćete li ikad popustit od te vaše velikosrpske ideologije da mi je znat!? Ne bi vas niko PIPNUO kada bi se držali svojih granica i kada bi makar jednom u historiji počeli POŠTIVATI VAŠE SUSJEDE.
Bolje mi se ne obraćaj, a ja znam da Srbi tvrde da su i Nordijci porijeklom Srbi tako da ne znam ko ovdje vjeruje u Atlantidu i ostale nebuloze.