Sinoć oko 21 sat
0

Pucnjava u I. Ilidži, ranjen 'Super Beba'

FENA
U objektu sportske kladionice "Bet live“, u ulici Trg ilidžanske brigade u općini Istočna Ilidža, sinoć oko 21.00 sat došlo je do pucnjave u kojoj je Dejan Vuković (1982.), zvani 'Super Beba' zadobio prostrijelne povrede u predjelu noge, saopćeno je iz Centra javne bezjednosti Istočno Sarajevo.

Obračun se desio u blizini entitetske linije razgraničenja, nakon čega se izvršilac udaljio u pravcu Kantona Sarajevo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici krimpolicije su izvršili uviđaj i s lica mjesta izuzeli tragove i dokaze koji će biti predmet vještačenja.

Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti Slaven Dakić koji je odranije poznat po vršenju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, što ukazuje na činjenicu da se radi o povratniku u vršenju krivičnih djela.

Dakić se nalazi u bijegu zbog čega se preduzimaju neophodne mjere i radnje na njegovom pronalasku.

Povrijeđeni Vuković je zadobio lakše povrede zbog čega je nakon pružanja ljekarske pomoći jutros otpušten iz Kliničkog centra Kasindo.

Navedeno krivično djelo ne može se dovesti u vezu s ranijim krivičnim djelima ubistava koja su se dogodila na području CJB Istočno Sarajevo, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.