Pušten na slobodu
87

PU Foča: Bojan Prodan je za nas i dalje jedini osumnjičeni za napad na povratnike kod Višegrada

M. G.
Osumnjičeni Bojan Prodan/Napadnuti stariji bračni par u Omeragićima
Osumnjičeni Bojan Prodan/Napadnuti stariji bračni par u Omeragićima
Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada i dalje je jedini osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada.
Ovo su za Klix.ba, nakon što je Prodan jučer pušten iz pritvora, potvrdili iz PU Foča, rekavši da je on pušten na slobodu nakon isteka 24-satnog zadržavanja.

"I dalje je Bojan Prodan glavni osumnjičeni za policijske službenike naše PU. Dalje će se preduzimati odgovarajuća vještačenja i prikupljaju se dokazi vezano za to krivično djelo i tu osobu"

Na upit da li postoji opasnost bjekstva s obzirom da je Prodan od ranije poznat policiji, iz PU Foča su nam odgovorili da su uradili ono što je u njihovoj nadležnosti.

"Prodan je povratnik u vršenju krivičnog djela. Ranije je osuđen za krivično djelo razbojništvo sa smrtnim ishodom Naša mjera lišenja slobode je završena i mi nismo u mogućnosti da dalje određujemo pritvor", dodaju iz PU Foča.

Podsjećamo, Prodan je 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada.