Stravičan prizor u dvorištu
0

Psi lutalice zadavili sedamdeset kokoški na imanju u Bugojnu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stravičan prizor jutros je oko sedam sati u svom dvorištu zatekla Dijana Šakić iz Ulice Armije RBiH u Bugojnu - psi lutalice bukvalno su raskomadali sedamdeset koka nosilica i dva pijetla, pričinivši veliku štetu od koje će se njena porodica, tvrdi, teško opraviti.

"Kako nam je jedini prihod u porodici bila suprugova penzija odlučili smo prije godinu dana nabaviti piliće. Uzgojili smo ih i od prodaje domaćih jaja uspjevali zaraditi nešto novca za školovanje dvoje djece. Šokirala sam se kada sam otvorila vrata kuće. Zadavljene kokoši ležale su po cijelom dvorištu. Tri psa su me dočekala a jedan od njih ogrebao dok sam ih tjerala iz dvorišta", kazala je Šakić u izjavi Feni.

Ogorčena je što se problem pasa lutalica u Bugojnu ne rješava jer su slični slučajevi zabilježeni ranije u drugim dijelovima općine.

"Bilo je slučajeva da su psi lutalice poharali cijela stada ovaca a i perad je sve više ugrožena jer je njihov broj davno dostigao kritičnu tačku. Ne znam ko, ali neko bi se trebao konačno pozabaviti ovim pitanjem", kazala je Šakić.