Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dog Trust se bori protiv eutanazije u BIH a oni dolaze iz Velike Britanije gdje se pas lutalica eutanazira poslije 7 dana ukoliko ga niko ne usvoji iz azilu. To samo govori da se Dog Trust i ostala udruzenja za zastitu zivotinja bore protiv eutanazije jer su im u interesu pare a ne sigurnost gradjana.
Onda bi ljudi iz "DogTrusta" ostali bez posla... sta onda sa njima....
Ovo kod nas nisu udruzenja za zastitu zivotinja, nego pasa. Zasto ne stite macke, koje su "jadni" psi podavili? Kod mene u komsiluku je bilo najmanje 10 macaka, sad je ostala samo jedna.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Koje je to silno "pranje" para uradjeno preko organizacija za zastitu zivotinja. Psi napadaju ljude i sto je najzalosnije cesto i malu djecu pa djeca poslije imaju i traume. Treba usvojiti izmjene i dopune Zakona o zastiti i dobrobiti zivotinja kako bi se psi lutalice koji se ne udome nakon 15 dana u azilu bili eutanazirani.
@smucalo ja zaista ne mogu da vjerujem da jedno normalno ljudsko biće može napisati ovo sto si ti, mogu te razumjeti ovo sto si napisao za pse, ali aktivistice silovati??? pa koji si ti izrod, ti si jedan obicni mali balo koji da mu neko samar pljusne bi se usrao u gace, majmune jedan mali
napad od strane psa lutalice ili čopora kako je ko sretan treba moći ponavljam MOĆI naplatiti baš.. AKO NIŠTA DAJTE TAJ ZAKON ::: NEMOJTE KEROVE UBIJATI ::PLAĆAJTE RAJI KOJA JE NAPADNUTA !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
iduci put kada se organizuju protesti za pse lutalice lijpo svi na njih kosto psi znaju na nas...
Mene nije briga kako ce to drzava odraditi, ali ja zahtjevam od iste da mi obezbjedi sigurnost, ne samo meni nego i mojoj djeci a i ostalim gradjanima ove drzave gdje psi vladaju.
dragi metak kakav azil kakve picke materine
Za razliku od predlagača izmjene državnog zakona, PR i marketing menadžer nevladine organizacije "Dogs trust“, koja provodi sterilizaciju pasa, Aida Feraget....pazi samo titule jebte...Aida dodji da te steriliziram, mamu ti bejem kujo vodi kerove sebi kuci. uhljebila se uzima keshovinu i lafo ne dirajte cuke....lijepa vremena kad se u 01:00 culi milozvuci sintera i njihovih "papovki". pobit kerove odmah!!!!
Kratak je put od ulicnog cuke - do sapuna za ruke :)
sta reci svaka cast
... i nebi bilo pasa i nebi niko sada imo priliku istresat svoje frustracije o ubijanju pasa (nešt slično kao što ja sada radim na ovoj tastaturi) i nek ide sve kvragu. U ovoj državi ništa nemože bit kako treba
upravo suprotno da nije pasa ne bi ovi iz udruzenja mogli istresat mrznju prema svima.
Jedete svi govna, rješenje se ponudi u otvaranju azila i svi odjednom seru na taj azil, kao da niko nikad nije pokro pare u ovoj državi nego ćemo svi propast i svi sćemo bit gladni zbog otvaranja jebenih par azila. I onda rješenje za vaše frustracije je ubijanje, valjda se time psihički liječite, kao odjednom su azili preskupi. Ma molim lijepo kad ste tako dušebrižni prema državnom budžetu što ne ustanete protiv korupcije jednako kako srete na pse. Niko ne spominje šta ljudske psihopate rade njima, nitko ne spominje slučaj stavljanja petarde lutalici psu u usta. A *** i vašu djecu koju učite da šuta psa prije nego progovori. I mene su napadali čopori i trauma je strašna, i ja nemam šts da jedem al opet mi ne smeta jedan azil, al smetaju mi milioni pokradeni iz državnog budžeta. Što se tiče gospode aktivista i njih nabijem na kur*c jer istina je da peru pare i kradu. Dosad je moglo bit na desetine azila otvoreno od donacija i nebi bilo pasa...
POLITICARI NASTAVITE UZIMATI I OD ZIVOTINJA PA POVISITE PLATE ZA JOS KOJU HILJADU TISUCU A NARODU NISTA I ONAKO NISMO ZASLUZILI
Kako je covjek licemjeran.Niko se jos nije pojavijo da zabrani lov i ako te zivotinje gotovo ne smetaju nikome,cak je u sezoni odobreno njihovo ubijanje.Sta je kome kriva SRNA,Divokoza,Zec i mnoge druge miroljubive zivotinje ali njih ubijaju ito vrlo cesto u svako doba godine,krivolovci.Psi se moraju rijesiti na ovaj ili onaj nacin,ali moraju se maknuti sa ulica.Sta ako se nedaj boze desi nesto tesko sa nekim djetetom ,dok se nije desilo treba pronaci rjesenje ali moraju se maknut sa ulica...
mislim ako dublje pogledamo vidjet cemo kakva je ovo nacija zemlje u evropi ce izgleda prije primiti psa iz ove zemlje i udomiti ga nego covjeka to dovoljno govori sta drugi misle o nama osoba koja ubije psa svjesno ona ce to isto da uradi i covjeku
Ovo je problem za koji se mora tražiti rješenje, a ne iznalaziti mogućnosti za međusobna prepucavanja i optuživanja....to opet u konačnici ne donosi rješenje nego produbljuje problem i udaljava Sigurnost građana mora biti na prvom mjestu!!!
“Ako prihvatiš izgladnjela psa i nahraniš ga, on te neće ujesti. To je razlika između psa i čovjeka.” Mark Twain
i umri umri cuka umri umri cuka umri cuka umri
Znali biste vi šta biste radili sa psima lutalicama da je vaše dijete napao jedan od njih, da vaše dijete ima ožiljak na licu, traume, strahove. Znali biste vi onda kad odete kod advokata da tužite da biste uradili nešto po tom pitanju, ne radi sopstvene koristi nego da se to isto ne bi dogodilo nekom drugom, pa kad vam kažu da dijete neće biti trajno istraumirano jer nije navršilo 3 (tri) godine starosti (imala je 2 godine i 11mjeseci).