BiH
0

PSBiH: Posebna sjednica Ustavnopravne komisije o Zakonu o sportu

FENA
Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH donijela je u četvrtak odluku o valjanosti ustavnog osnova Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, izjavio je za Fenu predsjedavajući ove komisije Ivo Miro Jović.

Od ostalih tačaka koje su bile na dnevnom redu Jović je istaknuo da je Komisija, uviđajući da je nužno što je moguće prije donijeti zakon o sportu, a da ova komisija ne bi bila mjesto gdje zakoni stoji, odlučila da prije narednog zasjedanja Doma naroda održi posebnu sjednicu s ovom tačkom dnevnog reda.

Tada bi se razmotrile sve popravke i amandani koje je usvojila Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma kako bi se skratilo vrijeme te vidjelo da li se dvije komisije mogu usaglasiti kako se ne bi morala formirati posebna komisija radi usaglašavanja.

S druge strane, ima i nekoliko amandmana, uključujući Jovićev, koji se dijelom odnose na tehnička poboljšanja, a neki zadiru u ustavne ovlasti kada je u pitanju sport.

"U svakom slučaju, nadam se, donijeli smo kvalitetnu odluku da Komisija posveti posebnu sjednicu posvećenu zakonu o sportu kako bi se mogao pojaviti već na narednom zasjedanju Doma naroda", kazao je Jović.