{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH: Imenovani članovi komisija

F
9.6.2011. u 13:25
0
1
PSBiH: Imenovani članovi komisija
0
PSBiH: Imenovani članovi komisija
Foto: Fotoservis
Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH su na današnjoj sjednici izabrali članove stalnih komisija tog doma te članove zajedničkih komisija koje čine poslanici i delegati Predstavničkog i Doma naroda PSBiH.
Predstavnički dom ima šest stalnih komisija: Ustavnopravnu komisiju, Komisiju za vanjske poslove, Komisiju za vanjsku trgovinu i carine, Komisiju za finansije i budžet, Komisiju za saobraćaj i komunikacije, Komisiju za ostvarivanje ravnopravnosti spolova. Komisije se sastoje od po devet članova.

Izabrani su i članovi iz Predstavničkog doma u šest zajedničkih komisija oba doma PSBiH i to u zajedničke komisije: za odbranu i sigurnost BiH; za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH; za ekonomske reforme i razvoj; za evropske integracije; za administrativne poslove te Zajedničku komisiju za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigracju, izbjeglice, azil i etiku.

Poslanici su izabrali i članove delegacija iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u: Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope, Organizaciju za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Centralnoevropsku inicijativu (CEI), Parlamentarnu skupštinu NATO-a, Parlamentarnu skupštinu Mediterana te Interparlamentarnu grupu BiH pri Interparlamentarnoj uniji.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović je najavio da bi naredna sjednica tog doma trebala biti održana 22. i 23. juna, a po potrebi i 24. dok bi sjednica o izboru predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH trebala biti održana 17. juna ukoliko Predsjedništvo BiH do tada dostavi ime kandidata za tu funkciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: