{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH: Imenovani članovi komisija

F
9.6.2011. u 13:25
0
1
PSBiH: Imenovani članovi komisija
0
PSBiH: Imenovani članovi komisija
Foto: Fotoservis
Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH su na današnjoj sjednici izabrali članove stalnih komisija tog doma te članove zajedničkih komisija koje čine poslanici i delegati Predstavničkog i Doma naroda PSBiH.
Predstavnički dom ima šest stalnih komisija: Ustavnopravnu komisiju, Komisiju za vanjske poslove, Komisiju za vanjsku trgovinu i carine, Komisiju za finansije i budžet, Komisiju za saobraćaj i komunikacije, Komisiju za ostvarivanje ravnopravnosti spolova. Komisije se sastoje od po devet članova.

Izabrani su i članovi iz Predstavničkog doma u šest zajedničkih komisija oba doma PSBiH i to u zajedničke komisije: za odbranu i sigurnost BiH; za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH; za ekonomske reforme i razvoj; za evropske integracije; za administrativne poslove te Zajedničku komisiju za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigracju, izbjeglice, azil i etiku.

Poslanici su izabrali i članove delegacija iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u: Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope, Organizaciju za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Centralnoevropsku inicijativu (CEI), Parlamentarnu skupštinu NATO-a, Parlamentarnu skupštinu Mediterana te Interparlamentarnu grupu BiH pri Interparlamentarnoj uniji.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović je najavio da bi naredna sjednica tog doma trebala biti održana 22. i 23. juna, a po potrebi i 24. dok bi sjednica o izboru predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH trebala biti održana 17. juna ukoliko Predsjedništvo BiH do tada dostavi ime kandidata za tu funkciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: