Sunce bježi
10

Prvi proljetni vikend donosi oblake i kišu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako su prethodni dani davali nadu da će prvi proljetni vikend biti obasjan suncem, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda to se nažalost neće dogoditi.

U Bosni i Hercegovini danas će biti uglavnom sunčano vrijeme s najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 25 stepeni. U glavnom gradu zemlje građani također mogu očekivati lijepo vrijeme i temperature do 22 stepena.

Prvi dan vikenda obilježit će pretežno oblačno vrijeme, a do razvedravanja doći će u noći sa subote na nedjelju, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod. Prije podne u Bosni može pasti i malo kiše, dok se u planinskim područjima zemlje od sredine dana prema poslijepodnevnim satima očekuju slabiji pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni će biti između 12 i 17, a u Hercegovini između 20 i 25 stepeni.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će od sredine dana usloviti kišu i pljuskove. U Hercegovini je moguća grmljavina. Od večernjih sati na planinama će pasti i malo snijega.

U noći na ponedjeljak građani mogu očekivati prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka će biti većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U ponedjeljak se vraća sunce, uz umjerenu oblačnost. Prije podne se više naoblake očekuje u istočnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka će biti većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.