Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista nek u federaciji stave da se jezik srskoh naroda zove vlashki , na bosanskom jeziku i nek se narod zove Vlasi na bosanskom .
e jbm vam majku ,sta radite vise od nas, nema ovo brate dragi raspad sistema, mic po mic, sad nalaze druge nacine da nas tjeraju, e ne moze , nasa Bosna Bosanski Muslimanski jel jasno idioti ...
Maternji jezik kod bosnjaka ili bosanaca je bosanski svi ostale jezici u Bosni su manjinski.
U Bosni se govori samo bosanski. Ostale jezici su okupatorski i tacka.
En serite vlasi u Bosni se govori bosanski, a vlaski je manjinski jezik nista cudno!
Dodik postuje ustav rs-a kazes? E, pa taj isti entitetski ustav, i diktator tog entiteta, mora biti u skladu sa ustavom Bosne i Hercegovine i evropskih konvencija, a diktator i njegovi istomisljenici shvatiti da tu stoji termin BOSANSKI JAZIK, BOSNIAN LANGUAGE! Nekad su nam i mogli odrediti naziv jezika koji ce se ko fol tako zvati sh jezik, ali ta vremena su proslost!?
Arapi vanabi Turci nikako da shvate da ovakvim ponašanjem izazivaju revojlt kod Srba, da bi bilo pametnije da se bave svojim rezervatom 23.7% i obezbede glavnom gradu rezervata Sarajevu pijaću vodu jer su počeli gadno da vonjaju na loj.
@Preporod-Bosnjaka Arapska poturice tih 28,9% se nalazi u R.Srpskoj koja je etnički čista, dok ste vi sprčeni u rezervat 23,7%. Nemoj to nikada da zaboraviš.
Nisam procitala clanak, ali mislim da se ovakve odluke trebaju prepustiti lingvistima, a ne polupismenim sudijama Ustavnog suda. Sramota.
STOP aparthejdu u manjem BH autinitetu pc
Vlasi nikako da shvate da ovakvim ponasanjem izazivaju revolt kod Bosnjaka i tako dugorocno najvise stete prave sami sebi. Umjesto da novim generacijama pomazete da prebrode proslost, vi vec nasoj djeci pokazujte kakva ste bagra od ljudi. Djeca pamte bolje od odraslih, zato ce vas ovo skupo kostati u buducnosti, jer ste pokrenuli stvari koje necete moci nikada preokrenuti. Vlah je vlah !!
Bosanski rjecnik 1631. godina Vlasko-srpski rjecnik (plagijat) 1818. godina PAMETNOM DOSTA !!
Što se ne javljaju branioci bosne tj. ovi iz SDA po ovom pitanju.Mogu li oni da se malo agilnije suprotstave ovom ponižavanju ili se slažu da bošnjaci imaju svoj bošnjački jezik...
Od Duduka očekivat da nešto shvati i civilizirano se ponaša - iluzija ... U stvari, možda ali veliko MOŽDA, on to i shvata ali jbg. kako silu demonstrirat ...!!!
Samo josh da se ovo rijeshi...