{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi mart: Tihić je bio prvi na putu borbe za ravnopravnost u RS-u

26.9.2014. u 11:31
0
8
Prvi mart: Tihić je bio prvi na putu borbe za ravnopravnost u RS-u
0
Prvi mart: Tihić je bio prvi na putu borbe za ravnopravnost u RS-u
Povodom smrti Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije, koalicija "Prvi mart" izražava saučešće njegovoj porodici.
"Sulejman Tihić je jedan od ključnih političkih lidera u borbi bošnjačke povratničke zajednice na području entiteta Republika Srpska, posebno kroz njegovo djelovanja u NSRS od 1996. do 2002. godine. Njegove inicijative su na simboličnoj razini dale doprinos da se kroz presude Ustavnog suda uklone pojedine oznake etničkog ekskluziviteta u RS-u, što je i danas smjernica kojim putem trebaju ići politički predstavnici povratnika. Naš put je duga borba kroz institucije do ravnopravnosti, u skladu sa umjerenim stavovima koje je zagovarao Tihić", stoji u saopćenju "Prvog marta".

Ističe se da bez toga ne bi bilo ni jedinstva koje je postignuto sa SBB-om, SDP-om, SDA i Strankom za BiH, pri inicijativi za zajedničkog kandidata Ćamila Durakovića u Srebrenici, ali i jedinstvenog nastupa kroz koaliciju "Domovina“ na ovim izborima.

"Malo je lidera u Bosni i Hercegovini koji su znali prepoznati koje su ideje važne za opće dobro države, te ih staviti ispred interesa stranke. U nadi da će nove generacije povratnika dati nove lidere koji će nastaviti putem duge borbe za ravnopravnost, upućujemo izraze zahvalnosti i poštovanja. Neka mu je vječni rahmet i hvala", kažu iz "Prvog marta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: