{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi Dan bez automobila u Vladi Kantona Sarajevo

Klix.ba
1.4.2015. u 13:13
347
64
Prvi Dan bez automobila u Vladi Kantona Sarajevo
347
Među prvim zaključcima koji je donijela novoimenovana Vlada Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem, je bilo njeno opredjeljenje, uz poziv ostalim firmama, organima državne uprave, javnim preduzećima da svaki prvi radni dan u mjesecu bude Dan bez službenih automobila.
Uz privatna ložišta više od 150.000 registovanih automobila, pogotovo onih starijih od 20 godina, u Kantonu Sarajevo označeni su kao glavi uzročnici prekomjernog zagađenja u našem gradu.

"Mi smo jednoglasno podržali ovakvu ideju, ona ima svoje višostruko značenje. Osim poruke o brizi za životnu sredinu, tu je sasvim sigurno ušteda u troškovima goriva. Složit ćemo se svi da je ovo jedan mali korak u tom pravcu, ali i sve veće stvari moraju početi nekim prvim, manjim korakom", poručio je ministar za komunalne poslove u Vladi Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić, koji je jutros na posao iz Vogošće došao sa suprugom njenim vozilom.

Danas su ministri u Vladi KS, što možete vidjeti na fotografijama koje su napravljene jutros nešto malo prije osam sati, došli na posao, neki taksijem, pješice, javnim prijevozom ili su prevoz dijelili sa supružnicima ili kolegama.

Vlada Kantona Sarajevo je pozvala i ostale organe uprave, preduzeća, javne organizacije i građane da budu dio Dana bez službenih automobila svakog prvog radnog dana u mjesecu, uz izuzetak vozila hitne pomoći, vatrogasnih vozila, policije, inspekcija.

"To što je slučajno ovaj prvi Dan bez službenih automobila pao prvog aprila nećemo predstaviti kao šalu, lijepo bi bilo da uistinu svi više razmišljamo i djelujemo za ljepšu okolinu i čistiji zrak", poručeno je u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: