FHMZ
13

Prvi dan Bajrama kišovit uz moguću grmljavinu, od sutra više sunca i toplije

S. Š.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu sa izgledima vremenskih prilika kakvi nas očekuju danas i do kraja radne sedmice.

Danas se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje pretežno oblačno vrijeme. Noć iza nas donijela je jače naoblačenje sa sjeverozapada što je u Bosni uslovilo kišu i pljuskove.

Tokom dana, padavine u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen.

Sutra se u Bosni i Hercegovini najavljuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U petak se u našoj zemlji prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.