Šetnja u novoj godini
276

Prvi dan 2021. godine: Sunce izmamilo nekolicinu građana na ulice Sarajeva

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine, skoro su pa prazne prvog dana 2021. godine, a fotoreporter portala Klix.ba, zabilježio je samo rijetke prolaznike koji uživaju u prvom januarskom jutru nove godine.
Jutarnje zrake sunca, izmamile su samo rijetke građane Sarajeva na ulice. Neki od njih odlučili su prvo jutro nove godine provesti u šetnji polupraznim ulicama, a oni najhrabriji jutro provode u baštama ugostiteljskih objekata koji su otvorili vrata prvim gostima u 2021. godini.

Glavne gradske saobraćajnice, također su skoro u potpunosti prazne ovog prazničnog petka, a na cestama se mogu većinom vidjeti taksi prevoznici i vozila javnog gradskog prijevoza.

Sarajevo, baš kao i većina gradova regije, Novu godinu, zbog pandemije koronavirusa, dočekalo je bez javnih okupljanja, a pored dočeka Nove godine, otkazane su i tradicionalne aktivnosti koje su se redovno održavale u gradu tokom prvog i drugog dana januara.

Zbog toga, a i policijskog sata koji je i dalje na snazi, većina građana ovu je godinu dočekala u domovima, u krugu najbližih prijatelja i porodice uz nadu da će 2021. godina donijeti mnogo više radosti u odnosu na prošlu godinu.