Bez značajnih događaja
76

Mirna novogodišnja noć za policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć u Sarajevu

A. Z.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Sarajevo je 2021. godinu dočekalo tiho, izuzev brojnih vatrometa, petardi i drugih pirotehničkih sredstava. Mirnu noć imali su policija, Hitna pomoć i vatrogasci.

Pandemija koronavirusa mnogima je poremetila planove za novogodišnju noć, javnog dočeka nije bilo, a većina je 2021. dočekala u svojim domovima, uz krugu porodice i prijatelja.

Upravo to je bio i razlog zbog kojeg, srećom, policija, vatrogasci i Hitna pomoć nisu imali puno posla kao ranijih godina.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su nam kazali da je noć bila mirna, bez značajnijih događaja. Isto je bilo i u Hitnoj pomoći KS gdje su nam potvrdili da je novogodišnja noć bila kao i svaka druga.

Profesionalna vatrogasna brigada KS imala je tri intervencije.

"Gorio je jedan dimnjak, jedan kontejner i jedna osoba se zaglavila u liftu, nije se desilo ništa vrijedno spomena", kazali su nam.

Inače, policajci, vatrogasci i zdravstveni radnici tokom novogodišnje noći imaju pune ruke posla zbog pijanstva, tučnjava, pljački, upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava. No ovog puta je, kao i sve drugo, i to bilo drugačije.